Fő támogatóink:

Bizonytalan a BL-folytatás

2020 április 02.

Bizonytalan a BL-folytatás

Azt már tudjuk, hogy a jövő nyárra halasztották a tokiói olimpia küzdelmeit. Férfi vízilabdásainknak tehát lesz idejük felkészülni az ötkarikás játékokra. Ez legalább biztos, ami bizonytalan, hogy mi lesz a nemzetközi klubtornák sorsra
Csapatunk, a Szolnoki Dózsa a megye egyetlenegy olyan klubja, amely a nemzetközi színtéren érdekelt. A Tisza-parti vízipólósok 2014 óta folyamatosan a LEN Bajnokok Ligája nevű sorozat szereplői. Sőt, három évvel ezelőtt nemcsak szereplők, hanem főszereplők is voltak a szolnokiak, az emlékezetes budapesti fináléban a horvát Jug Dubrovnik legyőzésével hódították el a serleget.

A mostani évadban is van esélyük bejutni a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe.
Egyelőre kilenc fordulót tudtak le a csapatok a csoportküzdelmekből, az A-jelű nyolcasban. a Dózsa ötödikként, egy ponttal lemaradva a továbbjutást jelentő negyedik helytől várja a folytatást. A B-csoportban szereplő, címvédő Ferencváros és az OSC gárdája viszont továbbjutó helyen tanyázik. Azt azonban senki nem tudja, hogy ha lesz egyáltalán, mikor lesz a folytatás. A kupasorozat rendezője, az Európai Úszószövetség (LEN) első nekifutásra elhalasztotta az április 10–11-én esedékes tizedik fordulót. Ez utóbbi körben a tavalyi döntős, görög Olympiakosz vendége lenne csapatunk.

A napokban viszont már nem halasztásról, hanem arról szóltak a hírek, hogy a LEN az összes férfi- és női klubtornát felfüggesztette. Aki nem tudná, június első hétvégéjén a férfiak nyolcas döntőjének házigazdája az olasz Recco városa lenne, amely ahhoz a régióhoz tartozik, ahol sok bajjal és gonddal küzdenek a koronavírus-járvány miatt. Lehet mondani a folytatásról, hogy minden bizonytalan.

Forrás: Új Néplap, Szolnok
Fotó: Illyés Csaba

468 ad