Fő támogatóink:
 

Biztosan nyertünk Miskolcon

Posted on 2022 november 06.

Biztosan nyertünk Miskolcon

Az OB I. 4. fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa 9–2-re győzött a Miskolc otthonában.

A mérkőzés előtt Hangay Zotán, a szolnokiak azt mondta, hogy egy pillanatig sem vehetik félvállról a miskolciakat, akik nyeretlenül állnak, de eddig az elmúlt évad dobogósaival találkoztak, és egyik meccsen sem játszottak alárendelt szerepet. A szakember azt is hozzá tette, hogy napokban soraikból többen edzéseket hagytak ki sérülések és betegségek miatt, az olimpiai bronzérmes Pásztor Mátyás nem is tudta vállalni a játékot.

Nagyon bekezdett a szolnoki gárda a Kemény Dénes Sportuszodában, ahol Vámosi Bertold (képünkön) vezetőgóljára még válaszolt a hazaiak részéről Nikola Nikolov, ekkor volt utoljára döntetlen az állás.  A folytatásban nagyon pörgött a szolnoki társaság, jó védekezésből kiindulva Kovács Gergőék sortűz alatt tartották a vendéglátok kapuját az első félidőben 19 lövésük volt, míg a hazaiak tízszer lőttek kapura, az első két negyedet követően 5–2-re vezetett a Dózsa.

A térfélcserét követően már bátrabban célozták a vendégkaput a hazaiak, de a szolnoki hálóőr, Bányai Márk eszén nem tudtak túljárni, aki 86 százalékos teljesítménnyel rukkolt ki a mérkőzésen. A második félidőben gólt sem kapott a Dózsa, míg Szeghalmi Zsomborék négy további találatot is elkönyvelhettek, és magabiztosan nyertek, 9–2.

 Úgy látszik, a nyomott időjárás ránk is kihatott. – értékelt Vidumanszky László, a Miskolc edzője. Lesújtó az eredmény, meg kell tanulnunk értékesíteni a helyzeteinket. Ellenfelünk szervezettebb és fegyelmezettebb volt, nem adott sok helyet a támadásainknak, míg mi gyenge lövésekkel próbálkoztunk.

A Szolnok edzője, Hangay Zoltán pedig ekképp nyilatkozott: – Nagyon készültünk a mérkőzésre, nem számítottunk rá, hogy ilyen különbség lesz a felek között. A szokottnál lassabb iramban játszottunk, ám a védekezésünket dicséri, hogy mindössze két gólt kaptunk, s ez biztató a jövőre nézve.

A folytatásban Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzések várnak az elmúlt két kiírásban ezüstérmes szolnoki csapatra, amelynek ellenfele a Kaposvár lesz. Előbb szerdán 19.30-kor Kaposváron, majd pénteken ugyanabban az időpontban a Tiszaligetben találkoznak a felek.

PANNERGY-MISKOLCI VLC–SZOLNOKI DÓZSA 2–9 (1–2, 1–3, 0–2, 0–2)
Miskolc, 100 néző.  Vezette: Rubos K., Fodor R.
MISKOLC: Moravcsik – Smitula, Oltean, Krasznai, Nagy N., Porobics, Brkics. Csere: Stefanidesz, Nikolov 1, Tanczer, Várkonyi 1, Böröczky. Edző:  Vidumanszky László.
SZOLNOK:  BÁNYAI – VÁMOSI 3, Schmölcz, Ágh, Jansik D., KOVÁCS G. 2, , SZEGHALMI 2. Csere: Teleki, Vismeg Zs., Pető 1, Belényesi, Simon D. 1, Fedac. Edző:  Hangay Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 8/5.
Az OB I. szombati eredményei: Kaposvár–Ferencváros 6–16, Bp. Honvéd–Eger 10–7, Szeged–KSI 10–10, Szentes–BVSC 9–10, PVSK–OSC 6–20 (10.26-án játszották), UVSE–Vasas (elhalasztva).

Bajnokok Ligája, visszavágó: Brescia (olasz)–Vasas 11–8, Panioniosz (görög)–OSC 11–12. A győztesek jutottak a főtáblára, amelynek tagja a Ferencváros is.

Forrás: szoljon.hu, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa  

468 ad