Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Bronzérmet szerzett serdülő csapatunk

Posted on 2024 május 17.

Bronzérmet szerzett serdülő csapatunk

A Szolnoki Dózsa serdülőkorú gárdája 26 mérkőzést követően a negyedik zárta a középszakaszt, és ezzel kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, a sorozat döntőjének a budapesti Nyéki Imre uszoda adott otthont, ahol három napon át tartottak a küzdelmek.

A mieink a középszakaszt az ötödik helyen záró UVSE ellen kezdték meg a tornát. – Minden kezdet nehéz – mondta lapunknak Hangay Róbert, a szolnoki csapat vezetőedzője. – A tornákon az egyik legfontosabb meccs a negyeddöntő, hiszen győzelem esetén éremért játszhatsz folytatásban. Jól kezdtünk, végig vezettünk, kontroláltuk a mérkőzést, nem fért kétség a győzelmünkhöz.  Az előöntőben a bajnokság középszakaszát megnyerő Ferencvárossal találkoztunk.  Hiába vezettünk az elején 4–0-ra, sőt a záró negyedben 7–5-re , a Fradi döntetlenre mentette a meccset a rendes játékidőben, az ötöspárbajt pedig elveszítettük.  A bronzcsatára szerencsére összeszedtük magunkat fölényesen vertük a házigazda OSC csapatát. A döntőben pedig a Ferencváros egy utolsó másodpercben lőtt góllal győzte le a KSI csapatát.

  • Összegezve jó szervezésű és színvonalas volt a torna, sok néző előtt. Nem vagyunk maradéktalanul elégedettek, mert az elődöntőben győzelmet engedtünk ki a kezünkből, a bronzérmet azonban megszereztük, az országos bajnokság harmadik helyén végeztünk – tette hozzá Hangay Róbert.

Eredmények

Negyeddöntő: Szolnoki Dózsa–UVSE 14–11, szolnoki gólszerzők: Monostori 3, Tigyi 2, Paál 2, Farkas Z. 2, Cseh M. 2, Urbán 1, Hidasi 1, Matejcsik 1.

Elődöntő: Szolnoki Dózsa–FTC 11–13, szolnoki gólszerzők: Tigyi 3, Cseh M. 3,  Urbán 2, Paál 1, Hidasi 1, Matejcsik 1.

A harmadik helyért: Szolnoki Dózsa–OSC 13–4, szolnoki gólszerzők: Cseh M. 3, Paál 3, Hidasi 2, Tigyi 1, Urbán 1, Matejcsik 1, Pintér M. 1, Jándi 1.

A szolnoki csapat. Kapusok: Szilágyi Ádám, Nánai Marcell. Mezőnyjátékosok: Tigyi Ábel, Paál Richárd, Pintér Marcell József, Cseh Maxim, Farkas Zalán, Fóris Zétény Dezső, Matejcsik Balázs, Molnár Ármin Péter, Hidasi Zétény, Urbán Márk, Monostori Samu Ferenc, Jándi Zsolt. Vezetőedző: Hangay Róbert. Edző: Süveges Máté.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Facebook/MVLSZ

468 ad