Fő támogatóink:
 

Búcsúztunk a Magyar Kupától

Posted on 2022 november 27.

Búcsúztunk a Magyar Kupától

Nem jutott be csapatunk, a Szolnoki Dózsa a BENU Magyar Kupa négyes döntőjébe, miután a visszavágón is vereséget szenvedett az OSC együttesétől.

Schmölcz Norman és Pásztor Mátyás (labdával) bombagóljaival mintegy tíz percig a tartotta lépést a szolnoki gárda fővárosi ellenfelével.  A folytatásban azonban rendezte játékát az OSC, és elhúzott három góllal. Sőt a záró negyedben már 5–9-es állást mutatott az eredményjelző. Nem adta föl a Dózsa, Jansik Dávid után Vismeg Zsombor is betalált, rögtön szorosabb lett a meccs. A vendégek azonban kapcsoltak, Manherz Krisztián és Burián Gergely góljával visszaállították régi rendet, és a visszavágót is megnyerték, 8–11.

  • Összesítésben nyolc gól volt közte, tehát az OSC abszolút megérdemelte a továbbjutást – mondta a lefújás után Hangay Zoltán, a Dózsa edzője. – Igaza van edző kollégámnak, Varga Dánielnek, hogy nyolc gólt kaptak a blokk mögé, ellenben ők blokkoltak vagy 15 lövésünket, és ez nem fér bele. Egy biztos a fiatal játékosainknak fel kell nőniük a rutinosak mellé, mert így nem lesz esélyünk az OSC-hez hasonló színtű csapatok ellen. A motivációval és hozzáállással nem volt gond, de ha nem azt játsszuk, amit megbeszéltünk, akkor tényleg nem lesz esélyünk jó eredményekre. Készülünk a folytatásra, hiszen szerdán a fővárosban kezdjük a Honvéd elleni Eurokupa párharcot, be akarunk jutni a legjobb nyolc közé – tette hozzá a szolnokiak edzője.

Szolnoki DózsaOSC-Újbuda 811 (23, 13, 22, 33)
Gólszerzők: Pásztor 3, Jansik D., Kovács G., Schmölcz, Pető, Vismeg, ill. Csacsovszky 2, Angyal 2, Burián 2, Manhercz K. 2, Salamon 2, Tóth M.

Az OSC mellett a címvédő Ferencváros, a Bp. Honvéd és a Vasas jutott a kupa négyes döntőjébe.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad