Fő támogatóink:

Búcsúztunk az Eurokupától

Posted on 2021 november 11.

Búcsúztunk az Eurokupától

Az Eurokupa negyeddöntőjének hazai visszavágóján is vereséget szenvedett az olasz Ortigiától a címvédő Szolnoki Dózsa csapata, és ezzel véget ért számukra nemzetközi kupaszezon.

Mint tudjuk, a felek első, siracusai meccsének végén kiállították, Zsivko Gocicsot ., ezért a visszavágón, a másodedző Hangay Zoltán irányította a szolnoki együttest.

Jól kezdett a hazai gárda, Konarik Ákos és Teleki András góljával 2–0-ra vezetett a Dózsa,  aztán gyorsan egyenlített a siracusai csapat. Konarik újabb találatával 4–3 lett az állás. Az olasz csapat azonban gyorsan fordított, a folytatásban szinte mindegyik lövésük gólt eredményezett, és egy 5–0-s rohammal eldöntötték a meccset. A továbbiakban edzőmeccs jelleget öltött a találkozó, az Ortigia Szolnokon is magabiztosan nyert, és kettős győzelemmel jutott az Eurokupa elődöntőjébe.

Szolnoki Dózsa–Ortigia 10–15 (3–2, 1–4, 3–6, 3–3)

Gólszerzők: Konarik 3, Jansik D. 2, Angyal, Nagy Á.,  Gbadamassi, Zovic, Teleki, ill. ill. Gallo 4, S. Rossi 3, F. Condemi, Mirarchi 2-2, Cassia, A. Condemi, Ferrero, Napolitano.

A másik magyar csapat, a BVSC sem tudta kiharcolni a továbbjutást az Eurokupában, miután idegenbeli 6–6-os döntetlent követően, a Szőnyi úti uszodában 12–9-re kikaptak a spanyol CN Barcelona alakulatól. Az utóbbi csapat és az Ortigia mellett a spanyol Sabadell, valamint az olasz Palermo alkotja a legjobb négy mezőnyét az Eurokupában.

468 ad