Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Csapatunk búcsúzott a Magyar kupától

Posted on 2023 augusztus 28.

Csapatunk búcsúzott a Magyar kupától

A BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóján hétgólos vereséget szenvedett csapatunk az OSC-től, ezzel a fővárosiak jutottak be a kupa elődöntőjébe.

A felek első budapesti meccsén 9–9-es döntetlen született. Így a szolnoki csapat és közönsége bizakodva várta a vasárnap esti visszavágót.

Mintegy négy percig reménykedett a szolnoki tábor a csodában, Kovács Gergő és Pető Attila góljára csak Salamon Ferenc tudott válaszolni. Az első negyed közepétől azonban a gázpedálra taposott a vendégalakulat, amely védekezésben sorra blokkolta a szolnoki lövéseket, ha a védőfalon átjutott a labda, akkor még ott volt a több bravúrt is bemutató Greiszbacher Márk kapus, vagy a kapufa. Elől pedig Vigvári Vinciék valóságos gólparadét rendeztek és egy 7–0-s rohammal állva hagyták a szolnokiakat. Az OSC-nek láthatóan jobban feküdt a kisebb, 25 méteres pálya, amit kupában kisérleti jelleggel vezetett be a szövetség, szinte hibátlanul lőttek a fővárosiak a hazai védők asszisztálása mellett.

A fordulást követően 6–12-es állást mutatott az eredményjelző. Innentől formaság volt a mérkőzés, a szolnoki csapat mindent megpróbált, de nem tudott közelebb férkőzni nagyszerűen játszó ellenfeléhez. Ezzel 27–20-as gólkülönbséggel a fővárosiak harcolták ki a legjobb négy közé jutást.

– Tetszett, ahogyan játszottunk végig a mérkőzésem – mondta Varga Dániel a vendégek edzője. – Jól és fegyelmezetten vízilabdáztunk, kiváló egyéni teljesítményekkel megspékelve.

Hangay Zoltán a szolnokiak edzője pedig ekképp nyilatkozott– Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. Káosz uralkodott a játékunkban, átjáróház volt védelmünk. Ráadásul elhibáztuk emberfórjaink nagy részét, igy csak álom a maradt számunkra a továbbjutás.

Szolnoki Dózsa-Praktiker–OSC 11–18 (2–6, 4–6, 3–3, 2–3)

Gólszerzők: Kovács G., Pető, Szeghalmi 3-3, Schmölcz, Vizsmeg, ill. Vigvári 4, Hárai 3, Salamon, Baksa B., Broek 2-2, Várnai, Aranyi, Szalai P., Gaszt, Rossi.

Az OSC mellett a címvédő Ferencváros, a Honvéd és a Vasas is bejutott a kupa négyes döntőjébe, amit a hétvégén rendeznek meg a Margitszigeten.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad