Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Csapatunk diadalmaskodott a Hollóy-emléktornán

Posted on 2021 augusztus 30.

Csapatunk diadalmaskodott a Hollóy-emléktornán

A házigazda Szolnoki Dózsa csapata nyerte a Hollóy Tamás emléktornát, miután a döntőben 10–7-re legyőzte a BVSC-t.

A Szolnoki Dózsa egykori klubigazgatója, Hollóy Tamás emlékére ötödik alkalommal rendeztek emléktornát. A mérkőzéssorozaton 10–11 éves vízipólós palánták csobbantak a szolnoki Vízilabda Aréna medencéjébe.

– Az ország legjobb csapatait invitáltuk hívtuk meg a tornára – mondta lapunknak Soltész Zoltán, a szolnoki együttes vezetőedzője. – Ennek megfelelően színvonalas meccseket láthattunk, amelyekből legnagyobb örömünkre a mi együttesünk került ki győztesen. Örülünk, hogy végig jó formában és meggyőzően játszottunk. A döntőben már 5–0-ra is vezettünk, a végeredmény ugyan egy picit szoros lett, de sikerünket már nem fenyegette veszély. Sokat dolgozott ezért a sikerért a csapat, nyáron napi két edzéssel készültünk. Az eredmény visszaigazolása a befektetett munkának, látjuk, hogy hol tartunk. Köszönöm a kollégáknak, id. Cseh Sándornak, Urbán Lajosnak és Tóth Tamásnak a sok segítséget, a befektetett munkát. Külön öröm számunkra, hogy a díjakat és érmeket, Hollóy Tamás özvegye, Ágnes asszony, és Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ és Európa-bajnok kapus adták át a gyerekeknek.

Soltész Zoltán beszélt a közel jövő feladatairól is. – Természetesen  nagyon sok vár még ránk, a jövő héten Szentesen szerepelünk majd egy újabb felkészülési tornán. Nemsokára indul a Dél-keleti régió bajnoksága, amelyben az első kettő között akarunk végezni,  és ezzel kvalifikálnánk magunkat az ország legjobb nyolc csapata közé.

Eredmények: Szolnok–Székesfehérvár 14–6, Szolnok–OSC 8–4, Szolnok–FTC 12–8. Döntő: Szolnok–BVSC 10–7.

 

A kupagyőztes Szolnoki Dózsa csapata: Tajti Gergő, Varga Ádám (kapusok). Horváth Roland, Kerék Barnabás, Boros Botond, Nagy György, Nagy-Hornok Sámuel, Molnár Benett, Fehér Zétény, Szikszai Márk, Hidasi Buda, Rácz Gyula, Kiss Péter, Kovács Balázs, Fazekas László (mezőnyjátékosok). Vezetőedző: Soltész Zoltán. Edzők: Urbán Lajos, id. Cseh Sándor, Tóth Tamás.

Különdíjasok. A legjobb kapus: Szathmáry Zsolt (OSC). Legjobb mezőnyjátékos: Nagy György (Szolnok). Gólkirály: Ladányi Zalán (BVSC) 23 találattal.

Forrás: Új Néplap, szoljon.hu

 

468 ad