Fő támogatóink:

Csapatunk haza hozta a trófeát

Posted on 2021 május 09.

Csapatunk haza hozta a trófeát

A Szolnoki Dózsa csapata nyerte az LEN Eurokupa 29. kiírását, ugyanis hazai 14–11-es győzelmüket követően 11–8-ra kikaptak a pályaválasztó OSC-től, ám az ötös párbajban jobbnak bizonyultak ellenfelüknél, és ünnepelhették sikerüket.

Három gólos előnnyel várta a Dózsa a kupavisszavágót, az OSC otthonában. Nagy Viktor bravúrjaival indult az összecsapás, majd Konarik Ákos előnyből, a kapás oldalról szerezte meg a vezetést, majd kisvártatva ugyancsak a bal oldalról Kovács Gergő talált be a vendéglátók kapujába, 0–2. A negyed végére viszont kiegyenlítette hátrányát, mert Erdélyi Balázs és Burján Gergő is eredményes volt. A második negyedben felváltva potyogtak gólok, egyaránt három-három találat esett mindkét oldalon.

Tehát 5–5-ös állásnál fordultak a csapatok a harmadik negyedben. Filip Filipovics és Schmölcz Norman talált be szolnoki részről, amit Sziládi … és Salamon Ferenc egyenlített ki, közben Angyal Dániel kipontozódott. A lényeg, hogy 7–7-es állást mutatott a Nyéki Imre uszoda eredményjelzője, a záró felvonás előtt. Erdélyi ötméteresével vezettek a hazaiak, amit Konarik egy jobb felső sarkos góllal egyenlített ki. Ez már a harmadik találata volt a fiatal szélsőnek. A hátralévő időben viszont csak három OSC gól született, amivel ledolgozták hátrányukat a hazaiak, 11–8.

Mivel a vízilabdában nincs idegen lőtt gólszabály, és a hosszabbítást is megszüntették néhány éve, így következtek az öt méteresek. A vendégoldalról Filip Filipovics, Nagy Ádám és Konarik Ákos belőtte a büntetőket, míg Nagy Viktor három lövést is hárított, így szolnoki győzelemmel ért véget az Eurokupa döntője. Mindez azt is jelenti, hogy a szolnoki klub a Bajnokok Ligája után (2017.), a második számú kontinens tornát is megnyerte. A csapat és a szakmai stáb a vízben ünnepelte a szolnoki vízilabda újabb sikerét.

– Nagyon nagy dolog, hogy mínusz háromról sikerült egyenlítenünk és ötméteresekig jutnunk a Szolnok ellen–  mondta Nemzeti Sportnak Varga Dániel, az OSC edzője. – Ahogyan az is, hogy nyolc-tíz hónap munka után a közelében vagyunk a három világsztárt a soraiban tudó ellenfélnek. Nyilván csalódott vagyok, mert győzni szerettünk volna, de azon kívül, hogy nem nyertünk, minden más pozitív.

A kupagyőztes, Szolnoki Dózsa edzője, Zsivko Gocics pedig így nyilatkozott: – Nagyon örülök a trófeának, jó visszaigazolás ez siker a június óta elvégzett, nagyon kemény munkáról. Edzői pályafutásom első sikere az Eurokupa-győzelem, de remélem, lesz még lehetőségem további trófeákat nyerni. A bajnokságban ott vagyunk a döntőben, azért dolgozunk a folytatásban, hogy ott is hasonló eredményt érjünk el.

OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa 11–8 (2–2, 3–3, 2–2, 4–1 – ötméteresekkel: 0–3)

Budapest, Nyéki uszoda, zárt kapuk mögött. V: Gomez (olasz), Budramisz (görög).
OSC: LÉVAI – ERDÉLYI 5, Manhercz K., Várnai, HÁRAI 1, Salamon 2, Burián 1. Csere: Tóth M. 1, Csacsovszky, Dala, Bundschuh, Sziládi 1. Edző: Varga Dániel.
SZOLNOK: NAGY V. – KONARIK 3, Jansik D., Drasovics, PIJETLOVICS, Angyal, Filipovics 2. Csere: Nagy Á. 1, Kovács G. 1, Teleki, Szeghalmi, Schmölcz 1. Edző: Zsivko Gocics.

Forrás: Nemzeti Sport, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad