Fő támogatóink:

Csoportelsőségre hajt csapatunk

2020 december 03.

Csoportelsőségre hajt csapatunk

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa az idei évadban nem tudta kiharcolni a főtáblára jutást, ezért a folytatásban az Eurokupában szerepelhet. A mieink mellett további három magyar gárda, az Eger, a BVSC és az OSC érdekelt  a sorozatban.
Ami jó hír, a csoportkör első fordulójában a Szolnoki Dózsa házigazdaként fogadja a spanyol Terrassa, a görög Szmir­nisz és a francia Strasbourg legénységét a Vízilabda Arénában, ami viszont rossz hír a szurkolók számára, hogy sajnos zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzéseket. A G jelű kvartettből szintén az első két helyezett kvalifikálja magát a nyolcaddöntőbe.
Elöljáróban annyit, hogy a Szolnoki Dózsa legénysége a honi és BL-címvédő Ferencvárossal szembeni idegenbeli győzelemmel hangolt az Eurokupa küzdelemsorozatára. A hat napja elért sikerről már senki nem beszél a Dózsánál, hiszen újabb komoly, de azért közel sem Ferencváros-szintű vetélytársakat fogadnak a hétvégén.
– Mi is buborékba vonultunk – mondta Zsiv­ko Gocics, a szolnoki gárda vezetőedzője. – Csak a szálloda és az uszoda között közlekedhetünk vasárnapig. Csapatunkban mindenki a fedélzeten, most már centerünk, Dus­ko Pijetlovics is hadra fogható. Bár a második számú kupasorozatról van szó, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen kiváló együttesek alkotják a mezőnyt. A Terrassa a BL-selejtezőben Budapesten győzte az OSC-t. A franciáknál délszláv légiósok vitézkednek, a Szmirnisz pedig a görög bajnokság élvonalához tartozik. Természetesen mindhárom meccsünket meg akarjuk nyerni, és csoportgyőztesként akarunk továbbjutni a nyolcaddöntőbe.

A további magyar csapatok közül a BVSC Barcelonában, az Eger Zágrábban, míg az OSC Kranjban próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

G csoport programja
Péntek: Szmirnisz–Strasbourg, 16.00, Szolnok–Ter­rassa, 18.00.
Szombat: Szmirnisz–Ter­ras­sa, 16.00, Szolnok–Strasbourg, 18.00.
Vasárnap: Strasbourg –Ter­rassa, 9.00, Szolnok–Szmir­nisz, 11.00.
Fotó: Illyés Csaba
Forrás: Új Néplap,  Szoljon.hu

468 ad