Fő támogatóink:

Debrecenben rajtol csapatunk

Posted on 2021 szeptember 08.

Debrecenben rajtol csapatunk

Szerda este elrajtol a 14 csapatos OB I. mezőnye. Címvédő csapatunk, a Szolnoki Dózsa a Debrecen vendégeként ugrik medencébe

Elöljáróban annyit, hogy jelentősen változott a mieink állománya. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kapus, Nagy Viktor befejezte aktív pályafutását. Távozott mindhárom szerb vízilabdás, Radomir Dra­sovics, Filip Filipovics és Dus­ko Pijetlovics is. Az utóbbi két játékos öt éve Rióban és most Tokióban is tagja volt hazája olimpiai bajnok csapatának. Dő­ry Farkas pedig a görög Pa­ni­onioszhoz szerződött.
Természetesen vannak érkezők, centerposztra a 23 éves, holland Bilal Gbadamas­sit szerződtették, a 195 centiméteres játékos az utóbbi években a Partizan Beogradban, míg a tavasszal hazájában a Twen­te csapatában vitézkedett. A jobb szélen fog játszani a 24 éves horvát Ivan Zovic, aki az utóbbi években a Spandau Berlinben és a Jadran Splitben számított alapembernek. A szolnokiak harmadik légiósa a horvát válogatott Kristijan Mila­ko­vic, aki a Mladost Zagreb mellett az olasz első ligában a Sa­vo­na és a Trieszt soraiban is vízilabdázott már. A 29 esztendős, 203 centis vízilabdázó több poszton, a baloldalon és bekkben is bevethető.
A mindössze 18 esztendős, átlövő poszton használható Pető Attila pedig a KSI csapatában vízilabdázott idáig. Visszatér Szolnokra a kapus Gárdonyi András, aki 2012-ben igazolt el a Ferencváros soraiba, amellyel honi bajnoki és kupasikereket, valamint két éve Bajnokok Ligája-győzelmet könyvelhetett el.
Vajon mire lesz képes az átszabott szolnoki együttes az előttünk álló évadban, amely várhatóan jövő év június 15-ig fog tartani? Erről is beszélt Zsivko Gocics vezetőedző.
– Augusztus 2-án kezdtük a felkészülést, a lényeg: amit elterveztünk, azt megcsináltuk, ott tartunk, ahol tartanunk kell ebben az időszakban – hangsúlyozta a szakember. – Még egy pár hétig el fog húzódni a felkészülési időszak, de természetesen a meccseken tiszta erőből fogunk hajtani. Ismét három sorozatban kell majd helytállnunk. A Bajnokok Ligájáról egyelőre annyit tudunk, hogy a második selejtezőkörben kapcsolódunk majd be a küzdelmekbe egy háromnapos tornán október 8–10. között. Ha innen sikerül a továbbjutás, akkor egy oda-visszavágós párharc vár ránk a főtáblára jutásért. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében pedig a Kaposvárral találkozunk a jövő hét végén, mindkét mérkőzésen mi leszünk a pályaválasztók. A bajnokságban úgy kell medencébe szállnunk, hogy mindegyik találkozónkat meg kell nyernünk. A szerdai rajton is hasonlóan kell tennünk Debrecenben, mi vagyunk az erősebb állományú csapat, amit nekünk a vízben kell bebizonyítanunk.
A keddi tréning előtt pedig a Dózsa szélsője, Kovács Gergő nyilatkozott lapunknak.
– Kemény edzésekkel telt el a felkészülésre szánt hat hét. Tulajdonképpen mától vagyunk teljes létszámmal, hiszen juniorválogatottjaink közül Konarik Ákos és Szeghalmi Zsombor csak most kapcsolódtak be a munkába. Nagy Ádám viszont kézsérülése miatt nem teljes értékű harcos még. Jósolni nem szeretnék, több csapathoz hasonlóan a mi keretünk is átalakult, várjunk meg néhány fordulót, azután tisztábban fogjuk látni az erőviszonyokat. Ezt követően tűzzük ki a célokat. A Debrecen elleni rajton a papírformának megfelelően győznünk kell. Tavaly némi balszerencsével lemaradtunk a Bajnokok Ligája főtáblájáról, de a vége jól alakult, mert megnyertük az Eurokupát, az idén azonban fel akarunk jutni a BL-főtáblára – tette hozzá a játékos.

A Szolnoki Dózsa idei csapata

Játékosok: Angyal Dániel, Bányai Márk, Bilal Gba­da­mas­si, Gárdonyi András, Ivan Zo­vic, Jan­sik Dávid, Kristijan Mi­la­ko­vic, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Melkuhn Brúnó, Nagy Ádám, Pető Attila, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Teleki András.
Vezetőedző: Zsivko Gocics. Edző: Hangay Zoltán, Vincze Gergő. Szakmai igazgató: Kovács István.

 

Szerdai mérkőzések

17.00: Tigra-ZF-Eger–UVSE-Hunguest Hotels
18.00: PannErgy Miskolci VLC–Budapesti Honvéd SE
19.00: PVSK Mecsek Füszért–A-Híd VasasPlaket
19.15: Debreceni VSE–Szolnoki Dózsa
19.30: Kaposvári VK–FTC-Telekom Waterpolo

Forrás: Új Néplap
Fotó: Mészáros János/Új Néplap

468 ad