Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Derekasan helyt állt csapatunk a Fradival szemben

Posted on 2024 április 07.

Derekasan helyt állt csapatunk a Fradival szemben

Az élvonalbeli bajnokság felsőházának 5. fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker három gólos vereséget szenvedett a címvédő, listavezető Ferencváros otthonában.

A felek alapszakaszbeli összecsapásán 12–11-es ferencvárosi győzelem született a Tiszaligetben. A szombati meccs előtt is azt mondta, Hangay Zoltán, a Dózsa edzője, hogy mindent megfognak tenni, hogy ismét egy jó meccset játszanak a Fradival. – Már az összecsapás elején arra kell törekednünk, hogy lassítsuk a hazaiak játékát, nehogy nagyon ellépjenek tőlünk, elvegyék az önbizalmunkat – tette hozzá a szakember.

FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA PRAKTIKER 12–9 (5–3, 2–1, 2–5, 3–0)

Budapest, Komjádi uszoda, 500 néző. Vezette: Berki A., Bereczki M..

FTC: SZAKONYI – VIGVÁRI 3, Argiropulosz, JANSIK SZ. 3, Német T. 1, MANDICS 2, Pohl. Csere: Merkulov, FEKETE G. 3, Molnár E., Varga V., Nagy Á., Szabó B. Edző: Nyéki Balázs.

SZOLNOK: Bányai – Vámosi, PETŐ A. 4, VISMEG ZS. 1, Ágh, Jansik D. 1, Kovács G. 1. Csere: Pásztor, SZEGHALMI 2, Teleki, Ionescu, Böröczky, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 15/5, ill. 11/4

Gól – ötméteresből: –, ill. 3/2

Német Toni találatával indult a rangadó, de kisvártatva jött a szolnoki válasz Pető Attila jóvoltából. Nem ijedt meg, és tartotta lépést nagynevű vetélytársával a vendégcsapat. Ám 3–3 után Jansik Szilárdék elmentek kétgóllal, sőt a folytatásban már 7–4 is volt az állás, és úgy tűnt, hogy elhúz a Fradi.

A térfélcsere után azonban egy szenzációs negyedet produkált a Dózsa. Előbb Vismeg Zsombor szépített, majd Pető duplázott, közben érkezett két Fradi gól, ezekre azonban Szeghalmi Zsombor és Kovács Gergő is válaszolt. Így 9–9-es állásról indult záró felvonás. A további szolnoki találatok elmaradtak sajnos, míg a zöld-fehérek a Jansik Szilárd–Vigvári Vendel–Dusan Mandics trió vezérletévél behúzták a rangadót.

Nyéki Balázs, a Fradi edzője ekképp nyilatkozott: – Az elmúlt időszakban ez volt a legnehezebb mérkőzésünk, erre számítottunk is. Miután elléptünk, elolvadt az előnyünk, ezért változtatnunk kellett. Amikor kicsúszott a kezünkből az irányítás, igyekeztem nyugtatni a srácokat, örülök, hogy a végén higgadtak voltunk.

– Három negyedig jók voltunk, de bosszant, hogy az elsőben öt gólt kaptunk. Utána nagyszerűen védekeztünk emberhátrányban, sokáig Mandicsot is jól fogtuk, de az utolsó negyedben ő jelentette a különbséget. Nagyon elfáradtak a játékosaim, büszke vagyok rájuk – mondta a lefújás után Hangay edző.

Csapatunk szombaton a BVSC vendégeként ugrik medencébe a Szőnyi úton.

További eredmények: Vasas–Szeged 17–8, Honvéd–Kaposvár 14–9, OSC–BVSC 10–12.

Az állás: 1. FTC 36 pont, 2. Vasas 25, 3. BVSC 24, 4. Szolnok Dózsa Praktiker 18, 5. Bp. Honvéd 17, 6. OSC 16, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0 pont.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad