Fő támogatóink:

Döntetlent hozott a bajnoki rangadó

2021 január 25.

Döntetlent hozott a bajnoki rangadó

Vasárnap este a legjobb négy közé igyekvő BVSC vendége volt az éllovas szolnoki legénység.

Végig a listavezető szolnoki csapat vezetett, olykor két góllal, de volt a meccsnek olyan időszaka is, amikor három volt a különbség a felek között, nevezetsen a második negyedben, 3-6-os állást mutatott az eredményjelző. A nemcsak lelkesen, hanem jól is játszó hazaiak azonban nem hagyták magukat leszakítani, és a harmadik negyedben az egykoron Szolnokon játszó Pásztor Mátyás révén kiegyenlítették hátrányukat. Mindehhez kellett az is, hogy a Dózsa tíz percig gólképtelen maradt. Radomir Drasovics törte meg a kínos szolnoki gólcsendet. A záró felvonás 6-7-es állásról indult, a hazai oldalon Mészáros Csaba is betalált. Majd Konarik Ákos akciógóljával ismét szolnoki előnyt mutatott az eredményjelzö, 7-8. Két perccel a vége előtt azonban Csapó Miklós lövése utat talált Nagy Viktor kapujába, 8-8. Mint később kiderült ez lett a végeredmény, mert a végjátékban már egyik csapat sem tudott gólt szerezni. Döntetlent hozott tehát a rangadó a fővárosban. Mindez azt is jelenti, hogy csapatunk először veszített pontokat a banokságban.

  • Mintegy negyed órán keresztül jó iramot mentünk, és 6-3-ra vezettünk – mondta Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője. – A második félidőben azonban csak két gólt lőttünk, és ez nem volt elég a győzelemhez. Igazságos döntetlen született.    

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa 8–8 (2-3, 3-3, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
Pásztor 2, Csapó 2, Nagy M., Mészáros Cs., Gyárfás, Mészáros M., illetve Pijetlovics 2, Drasovics 2, Filipovics., Teleki, Schmölcz, Konarik.

A 17. forduló további eredményei: KSI–OSC 5-17, Debrecen–Honvéd 10-15, Kaposvár–Eger 10-15, Szeged–FTC 8-9, Szentes–UVSE 9-7, Vasas–Tatabánya 23-6, Miskolc–PVSK 12-9.

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. Szolnok 52 pont, 2. OSC 46, 3. FTC 45, 4. BVSC 35, 5. Vasas 34, 6. Honvéd 31 pont.

Fotó: Illyés Csaba
Forrás: Új Néplap

468 ad