Fő támogatóink:

Egy gólos győzelem a BVSC ellen

Posted on 2022 október 23.

Egy gólos győzelem a BVSC ellen

Csapatunk,  a Szolnoki Dózsa első hazai, bajnoki meccsét egy góllal megnyerte a BVSC ellen.

Az első perc végén Szeghalmi Zsombor szerezte a szolnokiak első hazai, bajnoki gólját. A vendégek gyorsan egyenlítettek, de rendre a hazaik voltak előnyben, akik öt találatot értek el egy ellenében a nyitó negyedben. A folytatásban a kapusok is hozzászóltak a játékhoz, a védőblokkok is jobban működtek, mint előtte, mindössze egy gól született, ebben az időszakban, a BVSC-ből a nyáron visszatérő Pásztor Mátyás jóvoltából, 6–4.

A fordulást követőn a fővárosiak öt perc alatt egyenlítettek, majd a vezetésért is támadtak, de Józsa Ottó óriási bravúrral védte Tátrai Dávid a balfelső sarok felé tartó löketét. Ellenben a másik oldalon Pásztor is betalált a csereként beszálló Gyapjas Viktor kapujába. A folytatásban pedig egy gyors lefordulást követően Schmölcz Norman bombagólt lőtt a BVSC hálójába, ezzel 8–6-ra módosult az állás. A záró negyedben háromra növelte előnyét a Dózsa, miután Jansik Dávid harcolt ki egy kiállítást, amit kíméletlenül kihasznált a hazai gárda, Kovács Gergő révén. Nem adták fel a fővárosiak, sőt 9–8-ra zárkóztak fel, de a szolnoki legénység egy gólt megőrzött előnyéből a kaotikus végjátékban.

A BVSC edzője, Kemény Kristóf azt mondta a lefújás után: – Teljesen megérdemelten nyert a szolnoki csapat, mert az első pillanattól kezdve domináltak a mérkőzésen. Nem voltunk úgy meccsben, ahogyan kellett volna, egy ilyen találkozón. Nálunk nagyon hiányoztak a jó egyéni teljesítmények.

Hangay Zoltán, a Dózsa edzője pedig ekképp nyilatkozott: – Hullámhegyek és hullámvölgyek jellemezték a játékunkat.  A mérkőzés végén megálltunk, majdnem eltékozoltuk háromgólos előnyünket. Meg kell tanulnunk, ilyen helyzeteket is megoldani. A győzelemnek viszont nagyon örülünk, amit jó tesz a szívünknek, lelkünknek.

SZOLNOKI DÓZSA–BVSC-ZUGLÓ 9–8 (5–4, 1–0, 2–2, 1–2)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Fodor R., Bereczki M.

SZOLNOK:  JÓZSA – Kovács Gergő 1, Vismeg Zs., PÁSZTOR 2 Teleki, SZEGHALMI 2, JANSIK D. 1. Csere:  Schmölcz 1, Belényesi, Ágh 1, Pető 1, Vámosi. Edző: Hangay Zoltán.

BVSC: Györke – Szabó II Bence, Mészáros M. 2, GYÁRFÁS T. 3, Mészáros Cs., Csacsovszky A., Csapó M. Csere: Gyapjas (kapus), Tátrai D., Sziládi, Nagy M., KOVÁCS P. 1, GÁL D. 2, Batizi. Edző: Kemény Kristóf.

Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 8/4.

A 3. forduló további eredményei: Eger–Szentes 16–11, FTC–Bp. Honvéd 12–6, Vasas–Szeged 14–7, OSC–UVSE 16–6, KSI–Miskolc 10–14, PVSK–Kaposvár 7–7.

Az élcsoport állása: 1. Vasas 9 pont, 2. OSC 9, 3. FTC 9, 4. Szolnoki Dózsa 7, 5. Bp. Honvéd 6, 6. Eger 4 pont.

Forrás: Szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad