Fő támogatóink:

Egy lépésre a bajnoki címtől csapatunk

Posted on 2021 május 20.

Egy lépésre a bajnoki címtől csapatunk

A nagyszünet utáni parádés játékával magabiztos győzelmet aratott csapatunk az OSC ellen a bajnoki döntő első meccsén, a Vízilabda Arénában. Az egyik fél második győzelméig tartó páros csata szombaton, a budapesti Nyéki uszodában folytatódik.

Hat esztendő múltán játszottak a felek egymás ellen bajnoki döntőt, akkor csapatunk mindhárom meccsét megnyerte, és hódította el a trófeát. Érdekesség, hogy a mostani két edző, Zsivko Gocics és Varga Dániel, akkor épp csapattársak voltak Szolnokon. Egy biztos, akkor sem, és azóta sem nyert az OSC a Szolnok ellen bajnoki, vagy kupadöntő meccset.

Maradva a jelennél: Manhercz Krisztián ötméteresből az OSC-nek szerezte meg a vezetést, amit Angyal Dániel egy átlövéssel egyenlített ki. A folytatásban két góllal is megugrott csapatunk, de az OSC gyorsan egyenlített. Döntőhöz méltó jó és magashőfokú volt a meccs, a játékvezetők korrekten fújtak, és tudták kezelni az indulatokat. A második negyedben 5-5-ös állás után az ihletett formában játszó Angyal két bombalövésével 7-5-re módosult az állás.  Várnai Kristóf és Salamon Ferenc  találataival azonban a nagyszünet után újra döntetlent mutatott az eredményjelző, 7-7.

A továbbiakban már a Dózsa kontrolálta a játékot, Nagy Viktor többször is bravúrosan hárított, Jansik Dávidéktól kemény blokkokat kaptak a vendégek lövői, elől pedig a szolnokiak fiataljai, Konarik Ákos és Szeghalmi Zsombor is parádés gólokat lőttek. A harmadik játékrész végén pedig Filip Filipovics álompasszát Angyal érkesítette, 11-8.

A záró felvonásban aztán kinyílt az olló, Angyal újra betalált, majd Radomir Drasovics is megzörgette az OSC hálóját, 13-8. Innentől már nem volt miről beszélni csapatunk kiütéssel verte vetélytársát, és vezet a fináléban. A folytatás szombaton 16.30-kor az OSC otthonában, a Nyéki uszodában, ahol ismét ott lesznek az M4 Sport Tv kamerái.  

– Biztosan közrejátszott a fáradtság is abban, hogy végül ilyen sima lett a mérkőzés – mondta a lefújást követően, Varga Dániel, az nso.hu-nak. – Tudomásul kell venni, a sorozatterhelés ilyen, van sérült, fáradt játékos. Nincs ezzel probléma, meg kell tanulnunk kezelni az ilyen helyzeteket. Sok hibával játszottunk, de ha legközelebb ki tudunk magunkból hozni többet, akkor megnehezíthetjük a Szolnok dolgát.

Zsivko Gocics pedig így nyilatkozott: – Ilyen mérkőzésre számítottam, kőkemény küzdelem zajlott a medencében. Örülök a győzelemnek, de azért a félidőben fel kellett hívnom a csapat figyelmét arra, hogy végre kezdjünk el vízilabdázni, ami meg is valósult. A nagy különbségnek nincs jelentősége, egy-nullára vezetünk, messze még a vége.
SZOLNOKI DÓZSA–OSC ÚJBUDA 18–10 (4–3, 3–3, 4–2, 7–2)
Vízilabda Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette:
 Petik András, Kovács Cs. Tamás.
SZOLNOK: NAGY V. – KONARIK 3, Jansik D., Kovács G., Pijetlovics 1, ANGYAL 5,  Filipovics 2. Csere: Drasovics 2, SZEGHALMI 3, NAGY Á. 2, Dőry, Schmölcz, Teleki. Edző: Zsivko Gocics
OSC: Lévai – Manhercz K. 2, Salamon 1, VÁRNAI 2, HÁRAI 2, Erdélyi 1, Burián. Csere: Bundschuh, Tóth M., Sziládi, Almási, DALA 2. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 14/9, ill. 13/5
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Dőry (20. p.), Manhercz K. (26. p.), Drasovics (29. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Jansik D. (28. p.)

Forrás: Nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad