Fő támogatóink:

Egy negyedni jó játék is elég volt a Dózsának

Posted on 2022 január 12.

Egy negyedni jó játék is elég volt a Dózsának

A vízilabda-bajnokság 14. fordulójában a címvédő szolnoki csapat pazar második negyedbeli játékának köszönhetően magabiztosan verte a sereghajtó debreceni alakulatot. 

Az  új esztendő első szolnoki találatát Ivan Zovic szerezte az ötödik perc végén, amire kisvártatva Takács Kristóf válaszolt. A folytatásban aztán nagyon beindult a hazai henger, Angyal Dániel (képünkön) vezérletével, jó védekezésből kiindulva, akciógólokkal megspékelve egy 8–0-s etappal állva hagyták vetélytársukat. A fordulást követően 10–2-es vezetése tudatában visszavett a tempóból a szolnoki csapat, a Debrecen pedig küzdött, hajtott igyekezett elkerülni a kiütéses vereséget. A záró felvonásban csak szenvedett a Dózsa, míg a vendégek jócskán kozmetikáztak a végeredményen. 15–9.

A DVSE edzője, Süveges Máté azt mondta a lefújás után: – Különösen a második negyedben hengerelt a szolnoki csapat, és a nagyszünetig el is döntötte a mérkőzést. A folytatásban nem adtuk fel, igyekeztünk, hajtottunk, és így tisztes vereséget szenvedtünk.

A szolnokiak edzője, Zsivko Gocics pedig ekképp nyilatkozott: – Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk és magabiztos előnyt szereztünk. A második játékrész sajnos kevésbé sikerült. Nekünk többet kell nyújtanunk fölényes vezetésünk tudatában is, így csak a három ponttal lehetünk elégedettek.

A folytatásban a Dózsa szombaton 16 órától a Szeged csapatát fogadja.
SZOLNOKI DÓZSA– DEBRECENI VSE-MASTER GOOD 15–9 

(3–1, 7–1, 3–2, 2–5)

Vízilabda Aréna, 100 nézőVezette: Kollár Gy., Sándor P.

SZOLNOK: Gárdonyi – Schmölcz 2, Jansik D., ANGYAL 5, Teleki, KOVÁCS G. 2, Zovic 2. Csere: Hörömpő (kapus)  Melkuhm, Szeghalmi 2, PETŐ A. 2, Nagy Á., Milakovic, Gbadamassi. Edző: Zsivko Gocics.

DEBRECEN: Kósik – Korbán1, Fülöp B. 1, MACSI M2, Vismeg B., Macsi P., SOMLAI 2. Csere: Smitula, Takács K. 1, Fedac, Rácz M., Kis F. 2, Bodoróczki. Edző: Süveges Máté.

Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 6/2.
Gól – ötméteresből: 2/2ill. 1/1.

Az élcsoport állása 14 forduló után: 1. OSC 35 pont, 2. Szolnok 34, 3. FTC (12 mérkőzésből) 34, 4. Vasas (13 mérkőzésből) 30, 5. Bp. Honvéd 26, 6. BVSC 25 pont. 

Forrás: Új Néplap, NSo.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad