Fő támogatóink:

Egyértelmű szolnoki siker Szegeden

2021 április 07.

Egyértelmű szolnoki siker Szegeden

Újabb magabiztos győzelmet aratott csapatunk, Szolnoki Dózsa, amely tíz góllal nyert Szegeden.

Szegedi VE–Szolnoki Dózsa 6–16 (3–2, 0–6, 1–3, 2–5)

Szeged, zárt kapuk mögött, Ifj. Kenéz Gy., Debreceni N.

Szeged: Molnár D. – Kürti, LAKATOS S. 1, Baji. Boros T. 1, LEINWEBER 2, Mekkel. Csere: Katona B. (kapus), Szporny, Tóth Gy., Pörge 1, Palotás 1, Horváth Zs. Farkas K.. Edző: Szabó Zoltán.

Szolnok: NAGY V. – Konarik 2, Kovács G., DRASOVICS 2, ANGYAL 2, Filipovics 2, Szeghalmi. Csere: Bányai (kapus), DŐRY 2, Schmölcz 2, Nagy Á. 2, Pijetlovics 1, TELEKI 1, Jansik D. Edző: Zsivko Gocics.

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 8/5.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Matinéidőpontban kezdték a játékot a felek a nemrégiben átadott Tiszavirág Sportuszodában. Nehezen indult be a vendéggépezet, hiszen az első negyedben szinte végig a szegediek vezettek, 3–2. Nyolc perc után azonban ritmust váltott a Dózsa. Angyal Dánielék sorra érték el találataikat, közben egyet sem kaptak, és egy 6–0-s rohammal nagyot fordítottak az álláson. A nagyszünetben már 3–8-as állást mutatott az eredményjelző.
Majd a folytatásban Ko­na­rik Ákost követve Filip Fi­li­po­vics  (képünkön) is eredményes volt, majd Pörge Zsombor révén hosszú gólcsendet törtek meg a hazaiak. Erre a szolnokiak Teleki András emberelőnyből elért mutatós centertalálatával válaszoltak, 4–11.
A zárófelvonásban a védekezésre nagyon odafigyelt a Dózsa legénysége, mindössze két gólt kaptak, elöl pedig öt találatot értek el Schmölcz Normanék. A végén meglett a tízgólos különbség a vendég szolnokiak javára, 6–16.
– Komolyan vettük a meccset, hiszen felkészülésünk fontos állomásának tekintettük – nyilatkozta lapunknak Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Az eleje egy kicsit álmosra sikerült, de a következő negyedben már kezünkben tartottuk a mérkőzést. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, jól szolgálta a felkészülésünket a szombati Crvena zvezda elleni Eurokupa- és a Vasassal szembeni jövő szerdai bajnoki rangadóra.

Forrás: Szoljon.hu
Fotó:  Illyés Csaba

468 ad