Fő támogatóink:

Előbb Belgrádban a kupadöntőért

2021 április 02.

Előbb Belgrádban a kupadöntőért

Az OSC elleni bajnoki rangadó után, amelyen 15-15-ös döntetlent játszottunk egyik legnagyobb riválisunk otthonában, újabb kőkemény ellenfél, a szerb Crvena zvezda vár csapatunkra.  Méghozzá az Eurokupa elődöntőjében, amelynek első meccsét szombaton este hét órakor rendezik Belgrádban.

Az idei évad úgy kezdődött, hogy a Zvezda sem jutott fel a BL-főtáblájára, így ők is az Eurokupában próbálkoznak. Veretlenül menetelnek, a negyeddöntő odavágóján 11-8-ra nyertek Dinamo Moszkva otthonában, a belgrádi visszavágó viszont neccesre sikerült, hiszen a második negyedben 5-0-ra vezettek az oroszok, a szerb csapat azonban összekapta magát és végén kiegyenlítette hátrányát, és 20-17-es gólkülönbséggel jutott az elődöntőbe. Egyik legismertebb játékosuk, a szerb válogatott Gavril Szubotics, aki az elmúlt csonka szezonban a Dózsában szerepelt.  Hazájuk bajnokságában a harmadik helyen állnak, öt pont a lemaradásuk az élen álló Radnicski Kragujevaccal szemben. Mint tudjuk a negyeddöntőben a Dózsa épp a Radnicski ellenében harcolta ki az elődöntőbe jutást.

  • Gőzerővel készülünk a Zvezda meccsre, edzünk, videozunk mondta – Zsivko Gocics, a mieink vezetőedzője. – Nagy sorozat közepette vagyunk, hiszen háromnaponta játszunk, lehet mondani, hogy rangadókat. Úgy érzem, hogy erősebb csapat a mienk, esélyesebbek tűnünk a továbbjutásra, mint a belgrádi együttes, de ez csak a papírforma. Nekünk a medencében nyolc negyeden keresztül bebizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk.
  • A meccs történéseit a len.eu honlapon lehet majd követni.

A másik párban az OSC a görög Vouliagmeni csapatát fogadja szombaton 16.30-kor, amit a Digisport2 Tv élőben fog közvetíteni.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad