Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Elveszítettük a BVSC elleni párharcot, így a 6. helyen zártunk

Posted on 2023 május 22.

Elveszítettük a BVSC elleni párharcot, így a 6. helyen zártunk

Csapatunknak nem sikerült az idény utolsó mérkőzése, ugyanis 14–13-ra kikapott a BVSC-től, így a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

A vasárnapi mindent eldöntő harmadik találkozón Szeghalmi Zsombor nyitotta meg a gólok sorát, amire a vendégek négy találattal válaszoltak, a negyed végén ismét Szeghalmi villant, 2–4. A folytatásban tovább üldözte vetélytársát a Dózsa, közülük Vismeg Zsombor, Pásztor Mátyás és Kovács Gergő is bekapcsolódott a gólgyártásba, a nagy szünetben 7–7-es döntetlent mutatott az eredményjelző. A fordulás követően is folytatódott a csata és egyre parázsabb lett a hangulat a vízben és a parton egyaránt. A 19. percben Kovács Gergő bombájával először vezetett a Szolnok, 8–7. Örömük azonban nem sokáig tartott, mert vendégek gyorsan megfordították az állást. A záró negyed azonban 10–10-es állásról indult. Ami a medencében történt az sokszor követhetetlennek tűnt a nézőtérről. A játékvezetők ítéleteit nem lehetett nyomon követni. Sorra pontozódtak ki, főként a szolnoki játékosok. A végén egy labdás meccsen a szerencsésebb vendégek nyerték meg a meccset és, ezzel megszerezték az ötödik helyet, így a szolnoki gárda a hatodik pozícióban zárta az idényt.

– Hosszú volt a szezon, volt, hogy tiszta káosz volt a játékunk, de volt olyan meccsünk is , amikor hogy extrát nyújtottunk – nyilatkozta Kemény Kristóf, a BVSC edzője. – A rájátszás viszont jól sikerült, hiszen Egerben és Szolnokon is vesztett helyzetből fordítottunk. Mindezekért büszke vagyok a fiúkra.

Hangay Zoltán  pedig azt mondta: – Egy labdás meccsen veszítettünk, ami ebben a játékban megtörténhet, az megtörtént a mai mérkőzésen. Elismerésem a BVSC csapatának, amely hozzánk hasonlóan nagyon akarta győzelmet, amit meg is szereztek egy kaotikus mérkőzésen.

Szolnoki Dózsa–BVSC-Zugló 13–14 (2–4, 5–3, 3–3, 3–4)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Kovács Cs. T., Kollár Gy.

SZOLNOK:  Bányai – Pető A. 1, Pásztor 1, Jansik D. 1, Ágh,  KOVÁCS G. 4, VISMEG 2. Csere: Józsa (kapus), Vámosi, SZEGHALMI 4, Teleki, Schmölcz, Belényesi, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán

BVSC: Györke – Mészáros M. 1,  Gál D. 2, Szabó II B., CSACSOVSZKY M., GYÁRFÁS T. 3 ,  CSAPÓ M. 2. Csere: Gyapjas (kapus), BATIZI 2, Sziládi 1, Mészáros Cs. 1, Kovács P., Tátrai 1 , Nagy M. 1. Edző: Kemény Kristóf

Gól – emberelőnyből: 20/5, ill. 25/9.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Vámosi (21. p.), Ágh (22. p.), Mészáros M. (23. p.), Schmölcz (27. p.), Jansik D. (30. p.), Csapó M. (30. p.) Sziládi (31. p.) Szeghalmi (31. p.), Batizi (32. p.) Pásztor (32. p.) 

Kiállítva (végleg, cserével): Józsa (29. p.)

Piros lap: Kemény Kristóf (29. p.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye:  2–1 a BVSC javára

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad