Fő támogatóink:

Élvezték a játékot

2020 július 27.

Élvezték a játékot

Magyar Kupa-meccsekkel rajtolt el a vízilabdaszezon. Csapatunk, a Szolnoki Dózsa mindhárom ellenfelét legyőzte, s ezzel megnyerte a B csoport küzdelmeit, amelynek a kaposvári uszoda adott helyet az elmúlt hétvégén.

Közel négy hónap múltán játszottak újra tétmeccset a magyar csapatok, köztük a Szolnoki Dózsa is. Nemcsak a vízben, a lelátón is igazi legendák foglaltak helyet, hiszen a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás, valamit a nemzeti csapatot három olimpiai aranyig vezető Kemény Dénes is a helyszínen tekintette meg a Szolnok–BVSC nyitómeccset szombaton, a kaposvári uszodában – írta a sonline.hu
Mint ahogy az várható volt, a zuglói gárda nagyon felszívta magát a négy új emberrel felálló Szolnokkal szemben. Olyannyira, hogy a záró­negyedben 7–5-re vezettek. A hajrában azonban a Dózsa új szerzeményei, az U20-as válogatott Konarik Ákos és a szerb olimpiai bajnok Filip Filipo­vics egyaránt duplázott, a kapuban pedig a pénteken születésnapját ünneplő Nagy Viktor megálljt parancsolt a fővárosi pólósok lövéseinek, és egy 4–0-s rohammal megfordították az izgalmas összecsapást.
– Nagyon nehéz és jó mérkőzés volt. Remélem, hogy a kaposvári szurkolók élvezték a látottakat – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Kétgólos hátrányban is hittünk a győzelemben, végig higgadtak maradtunk, és meg is tudtuk fordítani a meccset.

BVSC-Zugló– Szolnoki Dózsa 7–9 (3–2, 1–2, 2–0, 1–5)
BVSC:
Györke – Mészáros Cs., Gyárfás 3, Kovács P., Pásztor 1, Sugár, Nagy M. 1. Csere: Czigány, Csapó 1, Irmes, Batizi 1, Ágh, Mészáros M. Vezetőedző: Szűcs Levente.
Szolnok: Nagy V. – Angyal 1, Kovács G. 1, Konarik 3, Filipovics 3, Drasovics, Szeghalmi. Csere: Dőry, Schmölcz, Nagy Á., Pijetlovics 1, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics.
A vasárnapi matinén az UVSE ellen folytatta a szolnoki legénység. Most semmit sem bíztak a véletlenre, és a 10–3-as első félidőt követően már csak a különbség volt kérdéses, ami nyolc gól lett a végére.
– Nagyon boldog vagyok, bár ezt nem éreztem a mérkőzés felénél, amikor héttel vezetett a Szolnok – mondta Vincze Balázs ugyancsak a sonline.hu-nak. – A meccs második része viszont jól alakult a szempontunkból. Ekkor már elengedtük, hogy egy világsztárokkal teletűzdelt csapat ellen játszunk, és mindent beleadtunk. Jobb lett a védekezésünk és a támadásunk azáltal, hogy egy kicsit pimaszabbul vízilabdáztunk. Örülök, hogy ismét két 17 éves játékos mutatkozott be nálunk, a felnőttcsapatban, akik remekül debütáltak.
Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Látszik, hogy remek szakmai munka folyik az UVSE csapatánál, hiszen jól vízilabdáznak a fiatalok. Nálunk is vannak fiatal játékosok, akik ezen a mérkőzésen sok lehetőséget kaptak, s láttam rajtuk a fejlődést.

UVSE Hungest Hotels– Szolnoki Dózsa 9–17 (2–4, 1–6, 3–5, 3–2)
UVSE:
Bisztritsányi – Kardos 2, Molnár E. 2, Seeler, Szieben 1, Bencz 1, Szentesi. Csere: Eppel, Lehoczky, Vigvári, Bör­zsei 1, Turcsányi, Vámosi 2. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Szolnok: Bányai – Nagy Á. 2, Pijetlovics, Konarik 4, Filipovics 3, Drasovics 3, Szeghalmi 1. Csere: Angyal, Dőry, Schmölcz 2, Kovács G. 2, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics.
A vasárnap esti csoportzárón a házigazda kaposvári alakulat volt a szolnokiak ellenfele. Kovács Gergőék gyorsan lerendezték a meccset, a nagyszünet előtt már tíz góllal is vezettek, és végül magabiztosan, 22–4-re nyertek, így csoportelsőként kvalifikálták magukat a következő körbe.

– Azt kértem a játékosoktól, hogy adjanak ki magukból mindent, legyenek méltó ellenfelei a szolnokiaknak  nyilatkozta, Surányi László. Ez sajnos nem sikerült. A két nap során elfáradtak, így már a lelkesedés sem olyan volt, mint amit elvártam. Hiányzóink is voltak, akiket három ifista helyettesített, így nem tudunk mit kezdeni az utolsó mérkőzéssel. Ráadásul a Szolnok is ezen a meccsen talált magára. Amit kiemelnék, hogy a szolnokiak új igazolása Filip Filipovics már magyarul szólt a társaihoz, ez pedig igazi profizmusra utal. Nekünk még nagyon sokat kell dolgozni, s remélem, hogy a munkának majd meglesz a gyümölcse.

A mieink vezetőedzője, Zsivko Gocics pedig azt mondta a záró meccset követően:  – Magabiztosan játszottunk az egész mérkőzésen, de nem hinném, hogy a két csapat között ekkora különbség lenne, így nem reális  az eredmény. Az a lényeg, hogy három győzelemmel megyünk tovább. Élveztük, hogy fél év után újra éles mérkőzéseket játszhattunk. Kaposvárnak pedig köszönjük a remek lebonyolítást

Szolnoki Dózsa– Kaposvári VK 22–4  (6–2, 7–1, 3–0, 6–1)
Szolnok:
 Bányai – Angyal 5, Dőry, Kovács G. 2, Konarik 1, Filipovics 1, Teleki 2) Csere: Schmölcz 1, Nagy Á. 1, Pijetlovics 4, Drasovics 2, Szeghalmi 3. Vezetőedző: Zsivko Gocics.
Kaposvár: Grieszbacher – Kakstedter, Langiewicz, ifj. Berta 2, Tóth-Gili 1, Mijic 1, Vékony. Csere: Majnik, Vadóc D., Tóth Á., Horváth Á. Vezetőedző: Surányi László.
BENU Magyar Kupa 1. forduló. A B csoport végeredménye: 1. Szolnoki Dózsa 9 pont, 2 BVSC-Zugló 4 pont, 3. UVSE Hungest Hotels 3 pont, 4. Kaposvári VK 1 pont.

A következő kört e hétvégén rendezik Szentesen, ahol a hazaiak mellett a KSI és az Eger ellen mérkőzik csapatunk.

Forrás: Sonline.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

 

468 ad