Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Értett a gyerekek nyelvén

Posted on 2020 június 23.

Értett a gyerekek nyelvén
Első ízben rendezi meg a Szolnoki Vízügy SE a hét végén az Agócs Gyula Kupa serdülő vízilabdatornát. A Damjanich uszodában lezajló kétnapos programmal, a fiatalon elhunyt, sikeres utánpótlásedzőnek kíván emléket állítani az egyesület vízilabda-szakosztálya. A megméretésen hat vendég és Szolnok 4-, illetve B-csapa- ta méri össze erejét, először csoportmérkőzéseken, majd helyosztókon. A vasárnapi küzdelmek befejezése után délben kerül sor a felnőttek MNK visszavágójára, amelyet a hazaiak, az OSC ellen játszanak.
A vándorkupa kapcsán a névadó testvérét, Agócs Juditot kértem, beszéljen bátyjáról.
— Tizenkét évesen kezdett el sportolni, rövid ideig úszott, majd végigjárt minden pólóskorosztályt, egészen az OB I-ig.
— Miért szakított az aktív játékkal, és pártolt az edzői hivatáshoz 1976-ban?
— Az akkori sportszakemberek azt mondták róla, hogy az esze és a csuklója megvan a játékhoz, de az alkata hibádzik. Viszont edzői hajlamait a sportvezetők egyike sem vonta kétségbe! Ezt követően dolgozott évekig az úttörőcsapattal, majd később a serdülőkkel. 1981-ben munkáját az akkor alapított Legjobb nevelőedző örökös vándordíjjal jutalmazta a Budapesti Úszó Szakszövetség. Két év múlva az országos serdülőbajnokságban tanítványai megszerezték a bronzérmet.
— Mik lehettek ezeknek a sikereknek az alapjai?
— Nagyon szerette a gyerekeket, és értett is a nyelvükön. Sokszor hallottuk
ahogy viccesen magázódik a csapat tagjaival, olyan légkört teremtve, amelyben
mindkét fél remekül érzi magát. Tudott gyerekfejjel gondolkodni, de tudott tanítványaival felnőttként is beszélni, amit azok respektáltak.
468 ad