Fő támogatóink:

Évnyitó meccs a Debrecen ellen

Posted on 2022 január 11.

Évnyitó meccs a Debrecen ellen

Idei első bajnoki meccsét ma este hat órakor játssza címvédő csapatunk, a Szolnoki Dózsa, amely  Debreceni VSE együttesét fogadja a Vízilabda Arénában.
Immár az alapszakasz második feléhez érkeztek a csapatok, a következő 13 fordulót március 12-ig tudják majd le a csapatok. Ezt követően az áprilisi vi­lág­li­ga­dön­tő és a májusi világbajnokság miatt többször is félbeszakítják a bajnoki rájátszás küzdelmeit. Ennyire azért ne rohanjunk előre, és maradjunk a bajnokságnál! Ugyebár a Szolnoki Dózsa a harmadik helyről várja a folytatást, és a héten két meccs is vár rá. Mindkettő hazai medencében lesz, előbb ma 18 órától a Debrecen, majd szombaton 16 órától a Szeged gárdája lesz az ellenfelük.
Maradjunk egyelőre a cívisváros csapatánál, amelyik az utolsó helyen szerénykedik a bajnokságban. Állományukból a két 20 esztendős fiatalember, Pethe István és Bo­do­rócz­ki Tamás egyaránt szolnoki nevelésűek, két éve játszanak Debrecenben. Továbbá Fülöp Bence és Török Béla is megfordult annak idején a Dózsa soraiban. Az edző, Süveges Máté pedig egykoron a szolnoki klubban nevelkedett és szerepelt hosszú éveken át. Már az elmúlt évadban meglegyintette őket a kiesés szele, de sikerült megúszniuk a blamát, az idén azonban nehezebb dolguk lesz, hiszen nyolc ponttal vannak lemaradva a biztos bennmaradást jelentő tizenkettedik helytől. Ne temessük őket, mert messze még a bajnokság a vége.
A szolnoki csapat pedig a harmadik helyen tanyázik, ha a mai meccset behúzza, akkor csak egy pont lesz a hátránya az éllovas OSC Újbuda alakulatával szemben. A Dózsa játékosai nem töltötték tétlenül az elmúlt heteket, közülük többen is hazájuk válogatottjával készültek az idei világeseményekre. A klub saját nevelésű centere, Teleki András klubtársaival, Konarik Ákossal és Szeghalmi Zsomborral (képünkön) egyetemben a válogatott edzőtáborában dolgozott az elmúlt év utolsó napjaiban.
– A fiatalok keretében kaptam én is lehetőséget, keményen dolgoztunk, úsztunk, láb­tem­póz­tunk, gyakoroltuk a zónavédekezést és az emberfogást, s természetesen két­kapuztunk is a tréningeken – számolt be lapunknak András. – Örülök, hogy Märcz Tamás szövetségi kapitány számított rám. Az új év első napjaiban meghívtak az uni­ver­si­ade-vá­lo­ga­tott edzőtáborába is, de sajnos kisebb megfázás miatt ki kellett hagynom a gyakorlást. Szerencsére rendben vagyok, bekapcsolódtam a munkába, közben Belgrádban is jártunk, ahol kétkapuztunk a Novi Beograddal.
A szolnoki csapat vezetőedzője, Zsivko Gocics is beszélt a Novi Beograd elleni tesztmeccsekről: – Három napon át készültük a BL-induló belgrádiakkal együtt. Sokat és intenzíven dolgoztunk. Jöhet a bajnoki folytatás, szemre könnyű ellenfélnek ígérkezik az utolsó helyen álló debreceni csapat, de nem reális a helyezésük, ennél sokkal többet tudnak, amit idáig mutattak. Nálunk minden rendben, a héten két olyan csapattal találkozunk, amelyek gyengébbek nálunk. Azt, hogy jobbak vagyunk náluk, a medencében kell bebizonyítanunk. Akkor leszek elégedett, ha a Belgrádban gyakoroltakat viszontlátom majd a bajnoki összecsapásokon.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad