Fő támogatóink:

Ezüstérmes a csapatunk az Eb-n

Posted on 2022 szeptember 12.

Ezüstérmes a csapatunk az Eb-n

Óriási csatában és hatalmas izgalmakat követően elveszítette el az Eb-döntőt a magyar csapata a házigazda horvátokkal szemben Splitben.

Talán mondani sem kell, nagy érdeklődés kísérte az Európa-bajnoki finálét a dalmát fővárosban Splitben, ahol a házigazda horvát csapat a címvédő magyar válogatottal találkozott.

A fiatal magyar együttes nem rettent meg a pokoli hangulattól és természetesen ellenfelétől sem a spliti katlanban. Fejfej mellett haladtak a felek a meccsen, talán annyi volt a különbség, hogy vendéglátók rendesen meg kapták a hazai pályát a bíróduótól. Mindkét oldalon láthatunk bravúros megoldásokat és hatalmas kapusbravúrokat, az elmúlt évadban még a szolnoki színeben szereplő három vízipólos, Angyal Dániel, Konarik Ákos és Nagy Ádám társaihoz hasonlóan hősiesen küzdött, míg Ágh György ezúttal nem jutott szóhoz.    A döntő a záró felvonásban dőlt el, amikor játékosaink elpufogtatták a labdákat, sőt Manhercz Krisztián ötméterest hibázott, a higgadtabban  játszó horvátok pedig éltek a lehetőségeikkel  behúzták a meccset, és ezzel övék lett az Eb-aranyérem. Legyünk őszinték a két hónappal ezelőtti gyászos vb-szereplés után kevesen számítottak arra, hogy a mieink az Eb döntőig menetelnek, tényleg csak hajszálnyira maradtak le az első helytől.

– Ahogy vártuk, nagyon kemény és nehéz mérkőzés volt a magyarok elleni döntő, de őszinte leszek, most nem érdekel semmi más, csak a gyönyörű sikerre szeretnék emlékezni – mondta az nso.hu-nak Ivan Tucak, a horvátok szövetségi kapitánya.

Varga Zsolt, aki mindössze másfél honapja irányítja csapatunkat pedig azt nyilatkozta: – Nagyszerű volt a döntő, elképesztő felfordulás volt itt az arénában. Büszke vagyok a játékosaimra, mert mindent megtettek az Európa-bajnokságon, az elején talán senki sem gondolta volna, hogy eljutunk a fináléig. Egy elvesztett döntőt után nem olyan lelkes az ember, mint akárcsak egy nappal korábban, de jó meccseket játszottunk ezen a tornán.

Angyal Dániel, aki az elmúlt két évadban a szolnokiak csapatkapitánya volt pedig azt mondta a vlv.hu-nak: – Sajnálom, hogy nem sikerült, mert ha már idáig elküzdöttük magunkat, akkor jó lett volna a cseresznye is a hab tetején, de így is nagyon büszkek lehetünk erre az eredményre. Tényleg úgy érzem, hogy egyénileg és mint csapat is maximumot nyújtottunk, sőt…. Levonjuk a tanulságokat és remélem, hogy ezzel a tapasztalattal felvértezve megyünk tovább az úton.

HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–9 (3–3, 1–0, 4–4, 2–2)
Split, 9000
 néző. V: Margeta (szlovén), Alexandrescu (román)
HORVÁTORSZÁG: BIJAC – Biljaka, Fatovic, Basic 1, J. Vrlic, L. Bukic, HARKOV 3. Csere: Lazic, BURIC 3, Krapic 1, MARINIC-KRAGIC 2, Zuvela. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak.
MAGYARORSZÁG: VOGEL – Jansik Sz. 2, Manhercz K. 1, Fekete G., MOLNÁR E. 2, Zalánki 1, Angyal. Csere: Nagy Á., NÉMET T. 1, Burián, Vigvári 1, Konarik 1. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 15/7, ill. 12/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 3/2
Kipontozódott: Fekete G. (22. p.), Molnár E. (28. p.), Buric (31. p.), Bukic (32. p.)

Az Európa-bajnokság végeredménye

1. Horvátország (Andrija Basic, Marko Bijac, Matias Biljaka, Luka Bukic, Rino Buric, Loren Fatovic, Konsztantyin Harkov, Ivan Krapic, Filip Krzic, Franko Lazic, Jerko Marinic-Kragic, Toni Popadic, Josip Vrlic, Ivan Zovic, Marko Zuvela. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak.

2. MAGYARORSZÁG (Angyal Dániel, Ágh György, Burián Gergely, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Konarik Ákos, Lévai Márton, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Vadovics Viktor, Vigvári Vendel, Vogel Soma, Zalánki Gergő. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt.

3.Spanyolország, 4. Olaszország, 5. Görögország, 6. Franciaország, 7. Montenegró, 8. Grúzia, 9. Szerbia, 10. Románia, 11. Hollandia, 12. Izrael, 13. Németország, 14. Málta, 15. Szlovákia, 16. Szlovénia.

Forrás: Nemzeti Sport, Új Néplap
Fotó: VLV.hu

468 ad