Fő támogatóink:

Ezüstérmet szerzett csapatunk a kupában

Posted on 2020 szeptember 28.

Ezüstérmet szerzett csapatunk a kupában

A bronzcsatával indult a Benu Magyar Kupa zárónapja. A Vasas pedig a papírformának megfelelően 10–7-re legyőzte a BVSC-t, és ezzel megszerezte a bronzérmet. A döntő előtt a Benedek Tiborról emlékére készült videót nézte végig a Hajós Alfréd uszoda mintegy négyezer nézője. Jobb lett volna a vízben látni, játszani a fiatalon elhunyt világsztárt.

Talán mondani sem, hogy óriási csatát hozott a Szolnok–Ferencváros kupadöntő. Nagyon bekezdett a Dózsa, amelynek kapuját ismét Bányai Márk védte, igaz Nagy Viktort is nevezték a meccsre, de mivel a kapus terheléses vizsgálatának eredményeit még nem kapta meg a klub, ezért elővigyázatosságból nem szerepeltették.

A döntő aztán úgy kezdődött, ahogy szurkolói szempontból a legideálisabb: sorra potyogtak a gólok. A szolnoki gárda okosan és jól vízilabdázott, Dusko Pijetlovics centerben sorra harcolta ki az emberelőnyöket és az ötmétereseket, amiket Filip Filipovics magabiztosan érékesített. A zöldek oldalán pedig Vámos Márton és Ioannisz Fountoulisz lövései találtak utat a szolnoki kapuba. A második negyedben, Schmölcz Norman mutatós löketével 7–5-re vezetett Dózsa, majd a félidő végén 9–7-es állást mutatott az eredményjelző.

A harmadik etap inkább a címvédő Fradié volt, amely ledolgozta két gólos hátrányát, 10–10. A záró felvonásban is fej-fej mellett haladtak a felek, annak ellenére, hogy egyre jobban fáradtak a csapatok, szép támadásokat és és parádés gólokat láthattunk. A hajrában Kovács Gergő duplájával 13–12-re fordított a szolnoki csapat, három másodperccel a vége előtt azonban a fővárosiak Jolly Jokere, Kállay Márk döntetlenre mentette az eredményt, 13–13.

Következett tehát az ötméteres párbaj. Az első kör, amelyben öt-öt lövés ment a kapura nem hozott döntést, itt is, ott is egy ötméteres maradt ki. A folytatás, vagyis az orosz rulett a Ferencvárosnak hozott szerencsét. A hetedik párbajban Konarik Ákos lövését hárította Vogel Soma, a görög Fountoulis viszont betalált, így a zöld-fehérek nyerték a Magyar Kupát. Csapatunk a Szolnoki Dózsa pedig ezüstérmes lett.

– Óriási mérkőzés volt – nyilatkozott Varga Zsolt, az FTC edzője, az nso.hu-nak. – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ebben az összeállításban, ilyen körülmények között is képesek voltunk küzdeni és nyerni. Nekem nagyon sokat jelent ez a győzelem, rendkívül boldog vagyok. A Szolnok nagyon jól játszott, de mi is.

Zsivko Gocics, a szolnoki csapat edzője pedig azt mondta: – A vízilabda minden szépségét láthattuk ezen a meccsen. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk győzni, mert közben többször is úgy éreztem, hogy megfoghatjuk a Fradit. Ezzel együtt büszke vagyok a fiúkra, mert mindent kiadtak magukból.

FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA 13–13 (4–5, 3–4, 3–1, 3–3 – ötméteresekkel: 6–5)
Budapest, Hajós Alfréd uszoda,
4000 néző. V: Kun Gy., Csanádi
FTC:
VOGEL S. – FUNDULISZ 5, JANSIK SZ. 2, Sedlmayer, Constantin-Bicari, VÁMOS 4, Pohl. Csere: Mezei, Jaksics 1, Vigvári V., Német T., Kállay M. 1. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK: BÁNYAI – KOVÁCS G. 4, Konarik 1, Jansik D. 1, PIJETLOVICS, FILIPOVICS 4, Dőry. Csere: Nagy Á. 1, Drasovics, Szeghalmi, Schmölcz 1, Angyal 1, Teleki.. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 6/2
Gól – kettős emberelőnyből: 2/2, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 3/3
Kipontozódott: Vigvári Vendel (22. p.), Pohl (22. p.), Angyal (32. p.)

Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad