Fő támogatóink:

Fájó vereség Siracusában

Posted on 2021 október 28.

Fájó vereség Siracusában

Az Eurokupában címvédő csapatunk, a Szolnoki Dózsa az olasz Ortigia legénységével vív oda-visszavágós párharcot az elődöntőbe jutásért. Az odavágót szerdán a szicíliai Siracusában, nyitott uszodában rendezték.
Szolnoki szempontból nehezen indult az összecsapás, és a folytatás sem igazán sikerült játékosainknak. Stefan Na­po­li­ta­no hamar megszerezte a vezetést a nagy elánnal nyitó hazaiaknak. Közben töltöttek és lőttek a szolnoki játékosok, de kevés sikerrel, mert a 42 esztendős Stefano Tempesti kapus bravúrt bravúrra halmozott a hazai háló előtt. Közel öt perc után Kristijan Milakovic  (képünkön) lövését azonban már nem tudta hárítani az olasz hálóőr, 1–1. Ekkor volt utoljára döntetlen az állás. Napolitano újabb akciógóljával, majd Simone Rossi ötösével 3–1-re vezetett a hazai együttes az első negyed végén.
A folytatásban Angyal Dániel 3–2-re szépített, de nem sikerült az egyenlítés, mert vagy Tempesti, vagy a kapufa hárított. A nagyszünetig nem is változott az állás. Az egyenlítés helyett azonban állva maradt a szolnoki csapat, az Ortigia pedig egy 4–0-s rohammal otthagyta a szétszórtan játszó vendégeket, és már 7–3-ra is vezetett. Nagy Ádám és Kovács Gergő szépített, és úgy tűnt, hogy még közelebb tud ellenfeléhez zárkózni a Dózsa, 7–4. A zárófel­vonásban sem volt szerencséje a mieinknek, mert a játékosaik túlhelyezték a labdákat vagy Tempesti hárított magabiztosan. A hajrában Va­len­ti­no Gallo, az Ortigia balkezese négyre növelte az övéi előnyét, sőt két másodperccel a vége előtt Napolitano közelről betalált a Szolnok hálójába, beállítva ezzel a 9–4-es végeredményt. A lefújáskor a reklamáló edzőnk, Zsivko Gocics piros lapot kapott a játékvezetőktől.
Ötgólos vereségével nehéz helyzetbe került a címvédő Dózsa a továbbjutásért vívott harcban. A visszavágót november 10-én rendezik Szolnokon.
CC Ortigia–Szolnoki Dózsa 9–4 (3–1, 0–1, 4–2, 2–0)

Gólszerzők: Napolitano 4, S. Rossi 2, Gallo, Ferrero, Di Lu­ci­ano, ill. Milakovic, Angyal, Nagy Á., Kovács G.

További eredmények. Eurokupa: CN Barcelona (spanyol)–BVSC-Zugló 6–6

Bajnokok Ligája: Brescia (olasz)–Ferencváros 8–8, OSC Újbuda–Steaua (romániai) 14–8

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad