Fő támogatóink:

Fájó vereség Splitben

2020 március 04.

Fájó vereség Splitben

A Spandautól és a Jug Dubrovniktól elszenvedett hazai vereséget követően újabb fontos Bajnokok Ligája meccset veszített a Szolnoki Dózsa, ezúttal a Jadran Split uszodájában.

Sajnos egy percig sem volt esélye a pontszerzésre a Dózsának az Adria-parti városban.  A hazaiak repülörajttal nyitottak, a mieink csak 3–0-s állást követően szépítettek, Gavril Szubotics révvén.  A folytatásban sem ment a szolnoki csapatnak, amely megsem tudta közelíti a legutóbb a Ferencváros ellen mutatott jó játékát.  A hazaiak persze szárnyaltak szinte minden sikerült nekik és a nagyszünetig öt gólos előnyt szereztek, 8–3. A fordulást követően összekapta magát a Dózsa Szeghalmi Zsombor szépített, majd Radomir Drasovics triplájával 9–7-re zárkózott fel. A horvát csapat azonban kapcsolt, egy 3–0-s rohammal lerendezte a meccset.  Újabb fájó vereséget szenvedett a szolnoki csapat, amely az idei esztendőben még nem nyert a Bajnokok Ligájában mérkőzést.

– Borzasztóan dekoncentráltan kezdtünk és az első két negyedben gyengén védekeztünk – mondta Zsivko Gocics, a Nemzeti Sportnak. – Nem számítottam arra, hogy ennyire rosszul játszunk, s utána hiába kapaszkodtunk fel, néhány újabb rossz döntés miatt nem volt esélyünk nyerni.

A Jadran edzője, Mile Smodlaka pedig azt nyilatkozta: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, fantasztikusan és eltökélten játszott a csapat. Remekül védekeztünk, régen láttam együttest, amely ennyiszer blokkolta az ellenfél lövéseit.

JADRAN SPLIT (horvát)–SZOLNOKI DÓZSA 13–9 (3–1, 5–2, 2–4, 3–3)
Split, 400 
néző. Vezette: Akladiotisz (görög), Vojvodin (orosz)
SPLIT: Anic – Zovic 1, Delic 1, Butic 1, POWER 2, KRAPIC 2, Setka 1
Csere: Buric 1, Bego, PEJKOVIC 3, Vrdoljak, Viskovac 1. Edző: Mile Smodlaka
SZOLNOK: 
Nagy V. – V. Rasovics, Bátori, Angyal 2, D. Pijetlovics 1, Jansik D. DRASOVICS 4
Csere: Szubotics 1, 
Lazics, Szatmári, Szeghalmi 1, Várnai . Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 6/2

Az A csoport további meccseit szerda este játsszák.

Az állás:  1. Barceloneta 22 pont, 2. Jug 21, 3. Olympiakosz 19, 4. Hercegnovi 13, 5. Szolnok 12, 6. Spandau 11, 7. Jadran Split 7, 8. Kazany 3 pont.

A B csoport  eredményei: OSC–Terrassa (spanyol) 21–4 (!), Hannover (német)–Mladost Zagreb (horvát) 12–18, Dinamo Tbiliszi (grúz)–Marseille (francia) 15–12, az FTC–Pro Recco (olasz) mérkőzést elhalasztották.
Az állás: 1. OSC 22 pont, 2.  Recco 20, 3. FTC 20, 4. Mladost 19, 5. Terrassa 13, 6. Marseille 10, 7. Hannover 6, 8. Tbiliszi 3 pont.

Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad