Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Ferencváros–Recco a BL-döntőben

Posted on 2024 június 07.

Ferencváros–Recco a BL-döntőben

A világ legjobb négy csapata, köztük a FTC-Telekom is érdekelt a Bajnokok Ligája döntőjében, amelynek a máltai  Gzira város  ad otthont napokban.  Érdekesség, hogy a négy részt vevő együttesben nyolc olyan vízipólós is szerepel, akik korábban megfordultak a Szolnoki Dózsa soraiban.

Az első elődöntőben a címvédő olasz Pro Recco a görög Oympiakosz Pireusszal találkozott. A nagyon bekezdtek az olaszok  előbb  3–0-ra, majd 4–1-re is vezettek, de a görögök szép lassan összekapták magukat és nagyszünet után egyenlítettek. Sőt a hajrában nyerési esélyük is volt, a Recco azonban döntetlenre mentette a meccset, 9–9. A ötötöspárbajban az olasz csapat diadalmaskodott, és jutott a fináléba.

A másik párban az elmúlt két évben döntős Novi Beograd a Ferencvárossal mérkőzött. Szintén érdekesség, hogy a felek edzői Nyéki Balázs és Zsivko Gocics (képünkön) egykoron játékostársak voltak Szolnokon.  Sok minden történt az összecsapáson, amelyen hol az egyik, hol másik fél vezetett. A Fradi nem tudta kihasználni, Filip Filipovics végleges kiállítását, a szerbek pedig rendes játékidőben két büntetőt is a kapufára lőttek.  A 13–13-as döntetlent követően az ötöscsatát a zöld-fehérek nyerték.

Előbb a bronzcsatában, pénteken 19 órától: Novi  Beograd–Oympiakosz, majd 21 órától a BL-győzelemért: Ferencváros– Pro Recco mérkőzés lesz.  Mindkét összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad