Fő támogatóink:

Filipovicsé volt az utolsó szó

Posted on 2021 április 01.

Filipovicsé volt az utolsó szó

Mint, ahogy várható volt óriási rangadót vívott egymással a két legjobb formában lévő csapat a Nyéki Imre uszodában. Az izgalomra és a fordulatokra sem lehetett panasz, hiszen mindegyik negyed utolsó másodperceiben született egy-egy találat. A rangadó végül 15-15-ös döntetlent hozott, amellyel a Szolnok megtartotta hárompontos előnyét az OSC-vel szemben.

A meccs eleje a vendégeké volt, mert Filip Filipovics duplájával és Szeghalmi Zsombor találatával szemben a hazai oldalon csak Manhercz Krisztián talált be, ám negyed zárása előtt Burián Gergely is eredményes volt, 2-3. A folytatásban, hogy az egyik, hol a másik csapat szerezte meg a vezetést 6-6-os állást követően Dőry Farkas utolsó másodperces góljával a vendégelőnyt mutatott az eredményjelző tábla.

A térfélcsere után nem kevesebb, mint tíz találat született, a szolnokiak közül Filipovics duplája mellett Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám, és a negyedet záró másodpercben, pedig újra Dőry volt eredményes, mivel az OSC csak négy gólt lőtt ebben az etapban 10-13-as eredménnyel ért véget a játékrész.

A záró felvonásban Csacsovszky Erik szépített, de egy vendégemberelőnyt Teleki András is gólra váltott. Ekkor úgy tűnt, hogy a Dózsa már nem adja ki a kezéből vezetést. Az OSC azonban hosszú hajrát nyitott, Salamon Ferenc egyenlítő gólja után nyolc másodperccel a lefújás előtt Erdélyi Balázs lövésével 15-14-re módosult az állás, és győztesnek tűntek a fővárosiak. Zsivko Gocics időkérése után azonban Filipovicsé volt az utolsó szó, aki szabaddobásból hatalmas gólt lőtt Lévai Márton kapujába megmentve ezzel az egyik bajnoki pontot az övéi számára, 15-15.

– Nagy taktikai csata zajlott a vízben, ebből hol az egyik, hol a másik csapat jött ki jobban – nyilatkozta Zsivko Gocics. – Ha háromgólos vezetés után kicsit higgadtabbak vagyunk emberelőnyben, akkor nyerhettünk is volna, így viszont örülök a döntetlennek, hiszen nyolc másodperccel a vége előtt még az OSC vezetett, és ennek ellenére még mindig veretlenek vagyunk a bajnokságban.

Varga Dániel pedig azt mondta: – Igazságos a döntetlen, óriási küzdelem volt, hatalmas egyéni és csapatteljesítményekkel mindkét oldalon. Ha éppen nem a teljesítmény volt kiváló, akkor az akarat, és az is nagyon látványos, ha egy csapat nagyon küzdeni. Jó hallani, hogy a Szolnok elégedett az eredménnyel, mert ez azt jelenti, hogy komoly ellenfélnek tartanak minket.

OSC ÚJBUDA–SZOLNOKI DÓZSA 15–15 (2–3, 4–4, 4–6, 5–2)
Budapest, 
Nyéki uszoda, zárt kapuk mögött.

Vezette: Csanádi Zs., Kovács Cs. T.
OSC: Lévai – Manhercz K. 1, SALAMON. 4, Bundschuh, Tóth M., ERDÉLYI 3, Burián 1. Csere: Várnai 1, HÁRAI 2, CSACSOVSZKY. 2, Sziládi, Dala 1. Edző: Varga Dániel
SZOLNOK: Nagy V. – Kovács G., KONARIK 2, Angyal 1, Pijetlovics, FILIPOVICS 5, Szeghalmi 1. Csere: Nagy Á. 1, Jansik D., DRASOVICS 2, Schmölcz, Teleki 1, DŐRY 2. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 12/9, ill. 12/8
Kipontozódott: Dala (22. p.), Angyal (29. p.), Várnai (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Manhercz K. (32. p.)
További eredmények: Szeged–Budapesti Honvéd 8-9, KSI SE–UVSE 11-11, Szentes–BVSC-Zugló 6-13,  Kaposvár–Tatabánya 10-9, Miskolc–Debreceni VSE 16-10, Vasas–Eger 11-5, Ferencváros–PVSK 15-4.

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. SZOLNOKI DÓZSA 68 pont. 2. OSC 65, 3. FTC 63, 4. Vasas 55, 5. BVSC 53, 6. Honvéd 38, 7. Eger 37, 8. UVSE 37 pont.

Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad