Fő támogatóink:

Fölényes győzelem az Eger ellen

2021 április 18.

Fölényes győzelem az Eger ellen

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa parádés, gólra törő játékkal kiütötte az Egert a bajnokság 28. fordulójában.

Potyogtak a gólok az első negyedben, és eleinte mindig az Eger vezetett, ám a Szolnok sem maradt el soha az egyenlítéssel. Így ment ez 3–3-ig, ezt követően viszont Konarik Ákos és Kovács Gergő góljaival előnybe került a fehér sapkás hazai csapat. Majd jött egy kapufa Kovács Gergőtől és Dőry Farkastól is, a vendégek pedig szépíteni tudtak (5–4).

Az egri lendület viszont eddig tartott, a támadójátékuk ötlettelenné vált, illetve jól védekezett a Szolnok. Filip Filipovics egy ötössel, Konarik és Angyal Dániel (képünkön) pedig szépségdíjas gólokkal növelte az előnyt, így hamar 8–4-re módosult az állás. Ezután is jöttek a remek blokkok a Dózsa játékosaitól – nem használt az egriek számára az időkérés és az emberelőny sem –, ebben a játékrészben pedig nem is kapott gólt a hazai gárda, a negyedet pedig 6–0-ra nyerte meg végül (11–4).

A második félidő elején tizenegy perces gólcsendet tört meg az Eger, de hosszú távon nem tudott közelebb kerülni vetélytársához. Sőt, a Dózsa ismét elkezdett távolodni, egy 6–2-es negyeddel tíz fölé növelte a különbséget (17–6).

Nyilván az utolsó játékrészhez érve a mérkőzés már rég eldőlt, a kérdés csak az lehetett, eljut-e 20 találatig a szolnoki együttes. Az első lépést ehhez Radomir Drasovics tette meg, majd Dőry folytatta a sort. Közben a Heves megyei csapat ismét gólképtelen maradt, így Kovács Gergő a 30. percben meglőtte a 20. hazai gólt. Végül ebben a negyedben sem tudott betalálni a vendégcsapat, a Dózsa viszont többször is, így 23–6-os eredménnyel ért véget a találkozó.

A Tisza-parti gárda megmutatta, mennyire jó támadásban és védekezésben: utóbbiról mindent elmond az a statisztika, miszerint a vendégek nyolc emberelőnyükből egyet sem tudtak gólra váltani.

– Nagyon nagy sebességgel játszott a Szolnok, gyakorlatilag átgázoltak rajtunk – nyilatkozta Petrovai Márton, az Eger edzője.   – Több olyan helyzetből kaptunk gólt, amikre készültünk, ezekre mindenképp oda kell figyelnünk a továbbiakban. Tüzesebbnek kell lenni védekezésben, mert egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, ráadásul az első negyed után a támadójátékunk sem működött már.

Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Az első negyedet leszámítva nagyon jó iramot diktáltunk. Dicséret jár ezért a teljesítményért a csapatnak, mert mindig azt mondom, úgy tiszteljük meg az ellenfelet, ha teljes erőből játszunk. Mi ezt ma megtettük, aminek nagyon örülök.

Tehát újabb lépést tett csapatunk az alapszakasz-győzelem felé. Folytatás kedden a Pécs vendégeként 11.30-tól.

SZOLNOKI DÓZSA–TIGRA-ZF-EGER 23–6 (5–4, 6–0, 6–2, 6–0)

Vízilabda Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács S., Binder

SZOLNOK: BÁNYAI – DRASOVICS 2, Konarik 2, Jansik D. 2, Pijetlovics 1, FILIPOVICS 5, ANGYAL 3. Csere: NAGY Á. 2, Szeghalmi 1, KOVÁCS GERGŐ 2, Teleki, DŐRY 2, Schmölcz 1. Edző: Zsivko Gocics.

EGER: Krémer – Baksa B., Murisics, Török B., Lőrincz B. 1, Telegdy, KOVÁCS GÁBOR 2. Csere: Bögös (kapus), Vogel Simon 1, Rádli 1, Szalai G. 1, Sári, Hajdu B., Szőke Á. Edző: Petrovai Márton

Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 8/0

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/0

A 28. forduló további eredményei

Debrecen–BVSC 13-20, UVSE–Szeged 15-8, Tatabánya–KSI 9-11, Szentes–Kaposvár 9-8, Honvéd–FTC 7-12, Pécs–OSC 6-12, Miskolc–Vasas 3-9.

Az élcsoport állása

  1. Szolnoki Dózsa (27 mérkőzés) 77 pont, 2. Ferencváros (28) 75, 3. OSC (27) 69, 4. BVSC (28) 65, 5. Vasas (28) 61, 6. Honvéd (28) 47, 7. Eger (28) 40, 8. UVSE (27) 40 pont. .

Forrás: Szoljon.hu             
Fotó: Illyés Csaba

468 ad