Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Fölényesen nyert csapatunk

Posted on 2024 április 28.

Fölényesen nyert csapatunk

Az OB I. 5–8. helyért folyó csata első összecsapásán csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker 14–6-ra legyőzte a Kaposvár legénységét.

Ami jó hír volt a mieink háza táján, hogy Jansik Dávid eltiltása lejárt, Vismeg Zsombornak rendbe jött a szeme, Teleki András pedig felgyógyult betegségéből. A vízicsata pedig 3–3-as állásról indult szombat este, amely egyik fél hetedik pontjáig fog tartani.

Nagyon beleállt a meccsbe a hazai gárda, amely kidolgozott akciók után, szerezte góljait., hátul pedig ha a hazai blokkokon túljutott labda, többször is bravúrral védett Józsa Ottó kapus. A vendégek háromgólos hátrány után szépítettek, sőt feljöttek 4–3-ra, de Pásztor Mátyás (képünkön) bal felső sarokba vágódó löketével gyorsan megnyugtatta az övéit. Mivel társai is belőtték magukat, a második negyed végére ötgólos előnyt építettek fel. A fordulást követően a kaposváriak mellett a hazaiak is elpufogtatták a labdákat, így csupán egy-egy találat született. A záró felvonásban aztán is ismét a Dózsa dominált, amely tovább növelte előnyét, és magabiztosan verte vetélytársát.  Így a szolnoki csapat megszerezte a vezetést a párharcban.

Hangay Zoltán: – Úgy mentünk bele a meccsbe, hogy kezdés után máris domináltunk. A támadójátékunk olykor döcögött, amit védekezésünkkel tudtunk kompenzálni. Pénteken Kaposváron le akarjuk zárni a párharcot.

Surányi László: – A szolnoki csapat az első pillanattól kezdve a kezében tartotta az irányítást. A gyenge támadójátékunk pedig rányomta a bélyegét a védekezésünkre is. Csalódottak vagyunk, mert sokkal többet vártunk a mérkőzéstől. Nem adjuk fel javítani akarunk hazai medencében.

SZOLNOKI DÓZSA PRAKTIKER–KAPOSVÁRI VK 14–6 (4–2, 5–2, 1–1, 4–1)

Vízilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Vogel G., Csizmadia Zs.

SZOLNOK:  JÓZSA –, Pető A. 1, PÁSZTOR 3, Jansik D. 1, Ágh, KOVÁCS GERGŐ 3, SZEGHALMI 3. Csere: Teleki, Vismeg Zs., Vámosi 2, Schmölcz,  Böröczky 1, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

KAPOSVÁR: Kósik – Berta 1, Juhász-Szelei, Vindisch 1, Fülöp B., Pellei F. 1, Kakstedter. Csere: Szilágyi Á. (kapus), Aranyi A. 1, Dőry, SOMOGYVÁRI 2, Palatinus, Vörös T. Edző: Surányi László.

Gól – emberelőnyből: 8/0, ill. 8/3

Gól – ötméteresből: 5/5, ill. –

Kipontozódott: Pellei (31. p.)

Kiállítva (végleg, cserével): Fülöp B. (21. p.)

További eredmény, az 5-8. helyért: Bp. Honvéd–Szeged 9–8 (a párharc végeredménye: 9–0 a Honvéd javára)

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

 

 

468 ad