Fő támogatóink:

Folytatás az Eurokupában

Posted on 2021 október 21.

Folytatás az Eurokupában

Miután a vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének szombati első meccsén az OSC kilenc góllal nyert a Szolnoki Dózsa otthonában, így formaságnak volt tekinthető a szerda esti budapesti visszavágó.

A hazaiak kezdték jobban a meccset és az első félidőben már 4–1-re vezettek. A nagyszünet után a szolnoki gárda megmutatta, hogy van tartása, és a harmadik negyedre ledolgozta három gólos hátrányát. A záró felvonásban 7–7-es állást követően rendre a mieink vezettek, a hazaiak azonban egyenlítettek, ám 10–10 után Szeghalmi Zsombor bombájával ismét a Dózsánál volt az előny. A vendéglátók kézilabdás-módra hét emberrel, a kapussal együtt támadtak, de bele hibáztak, Konarik Ákos szerezte meg a labdát, aki saját térfeléről az OSC üresen hagyott kapujába lőtt. 10–12.

– Ha azt nézzük, hogy főtáblára jutottunk, nagy sikerről beszélhetünk, ám ha azt nézzük, hogy eddig veretlenek voltunk, akkor nem vagyok maradéktalanul elégedett – Mondta az OSC edzője, Varga Dániel. – Hosszú utat tettünk meg, és ennél sokkal hosszabb út áll előttünk. Összességében ott vagyunk, ahová valónak tartjuk magunkat, ezzel véget ért egy szakasz az idényben, és kezdődik egy másik.

Szakvezetőnk, Zsivko Gocics pedig ekképp nyilatkozott: – Egyetlen pozitívumot vihetünk magunkkal ebből a mérkőzésből, mégpedig azt, hogy a fájó vereség után talpra tudtunk állni. Sok hibát követtünk el, rossz döntéseket hoztunk, de a hozzáállással elégedett vagyok, igazi sportemberként játszottunk. Sajnálom, hogy nem kvalifikáltuk magunkat a főtáblára, de ezt magunk mögött kell hagynunk, és az Eurokupára kell koncentrálnunk. Az OSC megérdemelte a továbbjutást.

OSC ÚJBUDA–SZOLNOKI DÓZSA 10–12 (2–1, 2–1, 3–5, 3–5)

Budapest, Nyéki uszoda, 800 néző. V: Severo (olasz), Margeta (szlovén).

OSC: LÉVAI – Salamon F. 1, Manhercz K., Csacsovszky E., HÁRAI 1, BURIÁN 3, Várnai. Csere: Dévai (kapus), Sziládi 1, Dala D., Aranyi M., VIGVÁRI 4, Bundschuh. Edző: Varga Dániel
SZOLNOK: Gárdonyi – Nagy Á. 1, Konarik 2, Milakovic, Teleki, SZEGHALMI 2, Jansik D. 1. Csere: ANGYAL 2, Gbadamassi 1, ZOVIC 2, Kovács G. 1, Schmölcz. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 11/7.

Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –.

Az OSC 25–18-as összesítéssel jutott a BL-főtáblájára, míg a szolnoki csapat az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja nemzetközi szereplését.

Forrás: Nso.hu, Szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad