Fő támogatóink:
 

Fontos meccset nyertünk a Honvéd ellen

Posted on 2022 november 20.

Fontos meccset nyertünk a Honvéd ellen

Újabb győzelmet aratott csapatunk, a Szolnoki Dózsa, miután két góllal nyert az ugyancsak a legjobb négy közé igyekvő Budapesti Honvéd ellen.

Szolnoki Dózsa– Bp. Honvéd SE 10–8 (2–2, 1–1, 5–1, 2–4)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Rubos, Csizmadia.

SZOLNOK:  BÁNYAI – KOVÁCS GERGŐ 1, PÁSZTOR 3, Jansik D.,Teleki 1, VÁMOSI 2, Szeghalmi 2. Csere:  Schmölcz, Belényesi, Ágh, Vismeg Zs., Pető 1. Edző: Hangay Zoltán.

HONVÉD: Decker A. – KISS B. 1, Ekler Zs. 1, Hosnyánszky, Fejős, Sugár, Nyíri B. 1. Csere: Hessels S. 1,  EKLER B. 3, Hessels B. 1, Baksa, Simon H. Manhercz Á. Edző: Szivós Márton

Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/2.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

Repülőrajttal nyitott a szolnoki csapat, Szeghalami Zsombor két és fél perc alatt két gólt rámolt be az egykori szolnoki kapus, Decker Attila kapujába. Amilyen gyorsan vezetett a Dózsa, olyan gyorsan egyenlített a Honvéd a negyed végére. A folytatásban sok labdát elpufogattak a felek, egy-egy gól esett mindössze, 3–3. A fordulást követően előbb Pásztor Mátyás  (képünkön) pazar ejtés góljával vezetett a Szolnok, majd Kovács Gergő is betalált, sőt egy ötméterest is kiharcolt a szélső, amit Pető Attila értékesített. És még nem volt vége a harmadik negyednek, Nyíri Balázs szépítő találatára ugyanis Vámosi Bertold bombagóllal, Teleki András pedig egy közeli találattal válaszolt, 8–5. A záró felvonásban a fővárosiak közül Ekler Bendegúz triplázott, Pásztor egy újabb mutatós ejtéssel nyugtatta a hazai híveket, majd Vámosi újabb lövésével végleg eldőlt a meccs a szolnokiak javára, 10–8.

A Honvéd edzője, Szivós Márton azt mondta a mérkőzés után: – Megérdemelten nyert a szolnoki csapat, mert az ő akaratuk érvényesült a mérkőzésen. Egy negyednyi jó játékkal nem lehet meccset nyerni. Nem sokára találkozunk az Eurokupában, megpróbálunk majd visszavágni a bajnoki vereségért.

A szolnokiak edzője, Hangay Zoltán pedig ekképp nyilatkozott: – Azt gondolom, hogy megdolgoztunk, ezért a sikerért. A jó harmadik negyedbeli játékunk után mondtam a fiúknak, hogy figyeljünk, mert nincs vége, és a záró felvonásban a Honvéd visszajött meccsbe, és volt két kapufájuk is. Szerencsére sikerült nyernünk. Az Eurokupában is összemérjünk majd erőnket a Honvéddal, és ennél még kiélezettebb mérkőzéseket várok.

A folytatásban csapatunk Magyar Kupa negyeddöntős párharcot vív OSC ellen, az első meccset szerdán 19.30-tól a fővárosban, a visszavágót szombaton 16 órától  a tiszaligeti Vízilabda Arénában rendezik.

További eredmények: Szeged–UVSE 13–8, Szentes–Kaposvár 13–16, Miskolc–PVSK 11–9, Eger–Vasas 8–14, BVSC–OSC 12–20, KSI–Ferencváros 6–18.

Az élcsoport állása: 1. Ferencváros 15 pont, 2. Vasas 15, 3. OSC 15. 4.        Szolnoki Dózsa 13, 5. Honvéd 9, 6. BVSC 6 pont.

Forrás: szoljon.hu, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad