Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Fontos meccset nyertünk

Posted on 2023 október 25.

Fontos meccset nyertünk

Az élvonalbeli bajnokság 7. fordulójának zárómeccsén csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker óriási csatában, két góllal legyőzte a Budapesti Honvéd alakulatát.

Szolnoki Dózsa Praktiker–EPS-Honvéd 8–6 (2–2, 1–1, 2–0, 3–3)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Petik A., Ercse N.

SZOLNOK:  BÁNYAI – KOVÁCS G. 2, PETŐ 2, PÁSZTOR 2, JANSIK D. 1, Vismeg Zs., Vámosi. Csere: Teleki, Schmölcz 1, Ágh, Ionescu, Szeghalmi.   Edző: Hangay Zoltán

HONVÉD: FARKAS D. – Kiss B., Ekler Zs., Kevi B. 1, Fejős, Hessels B., Vadovics V. Csere: EKLER B. 2, SIMON H. 2, Hessels S. 1, Nyíri, Szépfalvi, Baksa J. Edző: Szivós Márton.

Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 12/3.

A szolnoki Pásztor Mátyás duplájára a fővárosiak részéről Simon Henrik ugyancsak két góllal válaszolt. Mind a két csapat keményen védekezett a kapuja előtt, ezért sok átlövést láthattunk mindkét oldalon. Az első félidőben egymás nyomában loholtak felek, 3–3-ra állt a meccs. A fordulást követően Pető Attila két bombagóljával meglépett ellenfelétől a hazai csapat. Örömük azonban nem sokáig tartott, mert a záró felvonásban egyenlítettek a vendégek, 5–5. Hatalmas vízicsata folyt a medencében, Kovács Gergő három emberrel a nyakában is betalált, de Kevi Bendegúz is eredményes volt a másik oldalon.  Az utolsó két percben Kovács Gergő egy újabb parádés gólt lőtt. Majd a hazaiak sorra védekezték ki a fővárosiak akcióit, ráadásul Bányai Márk kapus is rendre a helyén volt.   Az utolsó perc kezdetén Pásztor Mátyás passzát Jansik Dávid húzta a Honvéd kapujába lezárva ezzel a mérkőzést.

Egy jó és izgalmas mérkőzést nyertünk a Honvéd legénysége ellen – mondta a lefújás után vezetőedzőnk, Hangay Zoltán. – Tisztában voltunk vele, hogy csak jó védekezéssel múlhatjuk felül ellenfelünket, és ezt teljesítettük. Szívünknek, lelkünknek nagyon kellet ez a siker. A további jó eredményekben is csak akkor reménykedhetünk, ha ezután is hasonló alázattal fogunk játszani. Köszönjük közönségünknek a bíztatást, hogy végig mellettünk álltak.

A Honvéd vezetőedzője, Szivós Márton pedig azt nyilatkozta: – Jó és izgalmas mérkőzést vívtunk a szolnoki csapattal. A védekezésünk még működött, de ezúttal elrontottuk helyzeteink nagy részét. A meccs képe alapján megérdemelten nyert a hazai együttes.

A 7. forduló eredményei: Eger–OSC 13–19, Miskolc–Ferencváros 8–19, Szeged–Szentes 9–7, UVSE–Kaposvár 10–11, KSI–Pécsi VSK 9–8, BVSC–Vasas 11–10, Szolnoki Dózsa Praktiker–EPS-Honvéd 8–6.

A bajnokság állása: 1. FTC 21 pont, 2. OSC 21, 3. BVSC 21, 4. Vasas 18, 5. Szolnoki Dózsa Praktiker 15, 6. Bp. Honvéd 15, 7. Kaposvár 10, 8. Szentes 6, 9. Eger 3, 10. Miskolc 3, 11. Szeged 3, 12. UVSE 3, 13. KSI 3, 14. PVSK 1 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad