Fő támogatóink:

Fradi- Eger és OSC- Szolnoki Dózsa az elődöntőben

2019 április 27.

Fradi- Eger és OSC- Szolnoki Dózsa az elődöntőben

Az első- és a negyedik negyedet is három góllal nyerte az Eger ellen a Szolnoki Dózsa, ezzel alapozta meg hatgólos hazai győzelmét.

Szolnok-Eger 15:9 (4:1, 2:2, 4:4, 5:2)
Gólszerzők: Teleki 3, Bátori, Jansik D., Zalánki, Alekszics 2-2, Angyal, Szatmári, Szeghalmi, V. Rasovics, ill. Murisics 4, Decker Á., Hosnyánszky 2-2, Magyar M.

Andrija Prlainovics és Kis Gábor továbbra sem volt játékra alkalmas állapotban. Kettejük egyidejű pótlása nyilván nem megoldható- vagy legalábbis nem egyszerűen. Most ez azonban hellyel-közzel mégis sikerült. Egyáltalán nem mellékesen Teleki András jóvoltából. A Dózsa nyugdíjjal még korántsem veszélyeztetett centere három gólt szerzett, méghozzá három lövésből! Az ilyesmi a- most még- nála is magasabb polcra helyezett középjátékosok esetében is kalapemelést érdemel. Ilyen esetben a minimum a „Fel! Vigyázz!”

Az első negyed öt gólját öt játékos szerezte: Angyal Dani, Teleki András, Zalánki Gergő és Viktor Rasovics „lövöldözésébe” csak Decker Ádám tudott „belekotyogni”.

A két középső negyedben egyenlően oszlottak el a gólok, rövid matematikaórai emlékkép-előhívás után megállapítható, hogy a különbség nem csökkent. Az utolsó nyolc percben sem. Mivel tovább nőtt: a 10−7-ről startoló zárónegyed Bátori Bence akciógólos csengetésével kezdődött, majd Jansik Dávid kalapált be egyet, ugyancsak egyenlő létszám mellett. A legfontosabb kérdések legkésőbb ekkorra eldőltek. Fél perccel a vége előtt Decke Ádám állította be a végeredményt.

A Ferencváros a középszakaszban hazai pályán kikapott ugyan kettő góllal az OSC-től, ma este azonban 13−8-ra nyert a Nyéki Imre Uszodában, így megnyerte a középszakaszt és az Egerrel játszik a bajnoki elődöntőben. A másik ágon OSC− Szolnoki Dózsa meccs(ek) lesz(nek). Mindkét párban a fővárosi csapat vezet 6-0-ra, hiszen a rájátszásba a csapatok viszik az egymás ellen elért eredményeket. A döntőért folyó párbaj a hetedik megszerzett pontig tart ( ez praktikusan három elért győzelmet jelent, hiszen a rájátszásban már nem fordulhat elő döntetlen, négyszer nyolc perc utáni X esetén ötméteresek jönnek).

468 ad