Fő támogatóink:

Fradi-siker rangadón

Posted on 2022 január 25.

Fradi-siker rangadón

Nem sikerült a bravúr, csapatunk 10–7-es vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában, a Komjádi uszodában.

A 12. fordulóból elhalasztott mérkőzésen az orosz Daniil Merkulov révén a hazaiak szerezték meg a vezetést, amit kisvártatva Angyal Dániel egyenlített ki. A folytatásban azonban a Fradi akarata és lendülete érvényesült, és a nagy szünetig  6–2-es vezetést szereztek.

A fordulást követően Jansik Dávid, Angyal Dániel  és Kovács Gergő révén mutatós center gólokkal visszajött a meccsbe a szolnoki gárda, 6–5. A továbbiakban Vámos Márton növelte a hazaak előnyét, majd Nagy Ádám ötmétereresét kivédte a Fradi kapusa, Vogel Soma. Majd Jansik Szilárd és Nemanja Ubovics találatával ismét négy gól lett a vendéglátok előnye, 9–5. A záró negyedben felváltva potyogtak a gólok, a Ferencváros pedig 10–7-re megnyerte a rangadót.

– Annak ellenére is elégedett vagyok, hogy akadt némi hullámzás a játékunkban – mondta Varga Zsolt, az FTC edzője. – Nagyon jól kezdtünk, masszívan védekeztünk, Soma is végig jól védett, neki nagy szerepe volt a győzelemben. A Szolnok nagyon jó csapat, nem meglepő, hogy felzárkózott, de utána visszavettük az irányítást. Nálunk sok volt a hiányzó, fiatalok ültek a kispadon, ők is megbízhatóan játszottak, mindig nagy büszkeség, ha a saját nevelések jól teljesítenek.

Zsivko Gocics pedig ekképp nyilatkozott: – – Az első két negyedben kicsit puhák voltunk, emiatt négy góllal ellépett a Ferencváros, innen pedig nagyon nehéz volt visszajönni. Egyszer sikerült, de fordulópontot jelentett a kihagyott ötméteresünk. Amikor megvolt a lehetőségünk a felzárkózásra, kulcspillanatokban hibáztunk, az ellenfél pedig belőtte a fontos helyzeteit. Megérdemelten nyert a Fradi, de a második félidei játékunkkal elégedett lehetek. Sok tanulnivaló volt ebben a meccsben.

FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA 10–7 (3–1, 3–1, 2–3, 2–2)
Komjádi uszoda
800 néző. Vezette: Tóth I., Csanádi.
FTC: VOGEL – Fekete G., MERKULOV 2, Varga D. 2, UBOVICS 2, VÁMOS 2, Jansik Sz. 1. Csere: Molnár E., Damonte 1, Varga V, Gábor L., Gál S., Nyíri B. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK: Bányai – Schmölcz, Konarik, ANGYAL 4, Gbadamassi, Jansik D. 1, KOVÁCS G. 2. Csere: Nagy Á., Milakovic, Zovic, Teleki, Szeghalmi, Pető A. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 6/1
Gól – ötméteresből: –, 1/0
Az élcsoport állása: 1. FTC 43. pont, 2. OSC 41, 3. SZOLNOKI DÓZSA 40, 4. Vasas 39, 5. BVSC 34, 6. Bp. Honvéd 29 pont.

Forrás: Nemzeti Sport, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad