Fő támogatóink:

Gólparádét tartott válogatottunk

2020 január 20.

Gólparádét tartott válogatottunk

Két szolnoki játékossal, Nagy Viktorral (képünkön) és Angyal Dániellel felálló magyar válogatott parádés játékkal, 26–0-ra legyőzte Máltát az Európa-bajnokság C-csoportjának záró meccsén. Ezzel spanyolokat megelőzve csoportelső lett, és várhatja negyeddöntős ellenfelét, amely az orosz–grúz párharc győztese lesz szerdán este hétkor.
Az előzményekről annyit, miután a magyar–spanyol csoport rangadó 11–11-es döntetlenre végződött, biztossá vált, hogy a két csapat ugyanannyi ponttal zárja a csoportkört, és a gólkülönbség dönt az első hely sorsáról. A spanyolok a szombati nap első mérkőzésén 24–7-re verték a törököket, ennek köszönhetően plusz 33-as gólkülönbséggel zártak – írta az nso.hu. A magyar válogatott plusz 14-ről kezdett a máltaiak ellen, így jött ki, hogy 19 gólos hátrányt kell eltüntetni a spanyolokkal szemben.
Csapatunk nemcsak gólerősen, hanem okosan és fegyelmezetten is játszott, és a több mint 6000 szurkoló nagy örömére 26–0-s győzelmet aratott.
Elégedett vagyok, igen – mondta az nso-nak, Nagy Viktor. – Az az érdekes, hogy minden mérkőzés után, bármilyen jól is sikerül, a kapus az esetek túlnyomó részében úgy jön ki a medencéből, hogy kapott gólt, és nem teljesen elégedett. Ez volt a pályafutásom során az egyetlen találkozó, ami után maximálisan elégedett lehetek, nem tudok hibát találni, mert nem kaptam gólt. Ebben nagy szerepe van a jó védekezésünknek, annak, hogy végig komolyan vettük a meccset, s hogy ilyen remek közösséget alkotunk a válogatottban.

MAGYARORSZÁG–MÁLTA 26–0 (6–0, 7–0, 8–0, 5–0)

Duna Aréna, 6000 néző. V: Rakovics (szerb), Dutilh-Dumas (holland)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Erdélyi 2, VARGA D. 6, POHL 3, Hárai, Vámos 2, ZALÁNKI 7. Csere: Angyal 1, Manhercz K. 2, Hosnyánszky 1, Jansik Sz. 1, Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

FORRÁS: Nemzeti Sport, Új Néplap

FOTÓ: Illyés Csaba 

468 ad