Fő támogatóink:

Győzelemmel hangoltunk a kupa elődöntőre

2020 szeptember 24.

Győzelemmel hangoltunk a kupa elődöntőre

Az OB I. 6. fordulójában a Tatabánya csapata vendégeskedett a Vízilabda Arénában.

A hazaiak között ismét szerepelt a sérüléséből, illetve a betegségéből felépült, Jansik Dávid. Dusko Pijetlovics találataival indult a mérkőzés, a vendégek azonban nemcsak egyenlítettek, hanem a negyed utolsó percében a vezetést is átvették, a végén Kovács Gergő góljával 3–3-ra módosult az állás. A második negyedben szerencsére nagyon belehúzott a Dózsa, Angyal Dánielék állva hagyták ellenfelüket, tetszés szerint érték el góljaikat, és egy 6–0-s rohammal alaposan eltávolodtak vetélytársuktól. A tatabányai legénység csak 11–2-es állást követően tudott szépíteni. Szerencsére a Dózsa továbbra sem állt le, szép támadások végén tovább növelték előnyüket, és magabiztos győzelmet arattak.

– Az első negyed jó játékával és a három hármas állással felhergeltük ellenfelünket. A folytatásban a Szolnok gyors lefordulásokkal folyamatosan növelte az előnyét, és biztosan nyert. – értékelt Zantleitner Tamás.

Zsivko Gocics pedig ekképp nyilatkozott: – Nem úgy mentünk bele a meccsbe, ahogyan kellett volna, mentségünkre legyen mondva, a napokban elég kemény munkát végeztünk. A második negyedben azonban nagy nyomás alá helyeztük a tatabányai csapatot, és végül magabiztosan nyertünk.

Csapatunk tehát jól hangolt a hétvégi Magyar Kupa négyes fináléjára, a szombati elődöntőben 16 órakor játszunk az OSC ellen, a Margitszigeten. Ezt követően, a Ferencváros a Vasassal találkozik. Az éremcsatákat vasárnap 18.45-től rendezik. A mérkőzéseket élőben közvetíti az M4 Sport Tv.
SZOLNOKI DÓZSA
TATABÁNYAI VÍZMŰ SE 17–5 (3–3, 6–0, 3–1, 5–1)

Vízilabda Aréna, 100 néző. V: Fodor R., Tóth S.
SZOLNOK: Nagy V. – Konarik 1, KOVÁCS G. 3, Angyal 2, D. PIJETLOVICS 3, F. Filipovics 1, Dőry. Csere: Bányai (kapus), Schmölcz 1, NAGY Á. 2, Jansik D., DRASOVICS 4, Teleki, Szeghalmi. Edző: Zsivko Gocics
TATABÁNYA: Barabás – Keresztúri 1, Korbán, Szőke B. 1, Nagy N. Z., Mladoniczky, Márkus. Csere: Moravcsik (kapus), Polovic, Vad L., TANCZER 2, Szabó I. B. 1, Blank, Huszti A. Edző: Zantleitner Tamás
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/1
Kipontozódott: Blank (24. p.)

További eredmények: Szentes–Eger 7-7, UVSE–PVSK 8-8, BVSC–Szeged 19-9.

Elhalasztva: Kaposvár-KSI, Debrecen-OSC, Honvéd-Vasas, Miskolc–FTC.

Forrás: nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad