Fő támogatóink:

Győzelemmel hangoltunk a rangadóra

2021 március 28.

Győzelemmel hangoltunk a rangadóra

Ismét kitett magáért a Szolnoki Dózsa, amely 18–8-ra győzött a Honvéd ellen, ezzel továbbra is tartja vezető helyét az OB I-es bajnokságban. Csapatunk tehát győzelemmel hangolt a szerdai OSC elleni idegenbeli rangadóra.

Ősszel egyébként 15–6-ra nyert vendégként a Dózsa, akkor nagyon hamar háromgólos előnybe kerültek a szolnokiak, a kezdés pedig hasonlóan jól alakult, igaz, a vendégek 2–0 és 3–1 után is szépíteni tudtak. Ezután viszont alaposan, 6–2-re elhúzott a hazai együttes Teleki András egy és Radomir Drasovics két góljával. A második negyed elején folytatódott a sorminta, ismét egy csereként medencébe szállt játékos talált be, Konarik Ákos.

Majd jött egy vendéggól, a hazai támadógépezet pedig ezt követően kissé gyengébben muzsikált, a honvédos blokkok jó helyen voltak, így aztán Decker Attila is könnyebben tudott védéseket bemutatni. Igaz, a másik kapuban Bányai Márk is állta a sarat. A háromperces gólcsendet Szeghalmi Zsombor törte meg a rosszkéz-oldalról lőtt találatával, majd jött egy Dőry Farkas- és egy Tapasztó Szilviusz-gól – utóbbi játékos először talált be OB I.-es meccsen.

Végül tehát 9–4-es állásnál cseréltek térfélt a csapatok, amely után egy szolnoki és egy fővárosi gól következett. Dusko Pijetlovics 11–5-re növelte a hazai előnyt, amely után időt kért a budapesti csapat trénere, Szívós Márton. Ez azonban nem vezetett eredményre, mivel újabb három Dózsa-gól következett. Az eddig is magabiztos előnyt követően tehát még jobban elhúztak a Tisza-partiak, így némileg meglepően hatott, hogy Zsivko Gocics is időt kért.

Ekkor nem sok volt már hátra a harmadik negyedből, jöhetett az utolsó játékrész, ahol már nagyon látszódott, hogy elfáradt a Honvéd. Nem csoda, hogy újabb három gólt rámolt be a fehér sapkás hazai gárda. Ötméteresből azért még szépített Molnár Gergely, amely után Jansik Dávid visszaállította a 12 gólos különbséget. Meglepetésre jött még két vendégtalálat, ez pedig Gocics edzőnek nem tetszett, ezért egy perccel a vége előtt magához hívta a szolnoki játékosokat. A támadásból gól nem született, így jött a hazai időkérés is, ám betalálni már ők sem tudtak, így a vége 18–8 lett.

– Fontos mérkőzés volt, mert háromnaponta játszunk, így nincs idő lazítani, tehát minden találkozót komolyan kell vennünk – mondta a lefújás után, Zsivko Gocics. – Az egy dolog, hogy az első negyedben négy góllal vezettünk, de volt négy blokkunk, vagyis a védekezésünk rendben volt, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az előttünk álló feladatokat is megoldjuk.

A Honvéd edzője, Szívós Márton pedig azt nyilatkozta: – Egy csapat erejét az mutatja, hogy egy ilyen sorozatterhelés közben mennyire teszi oda magát egy könnyebb mérkőzésen. Nos, a Szolnokon látszódott, hogy komolyan vette az összecsapást. Csalódott vagyok, mert szerettünk volna borsot törni a hazai csapat orra alá, de már az első negyedben hat gólt lőttek nekünk. Ami pozitívum, hogy küzdöttünk, hajtottunk, mentünk végig.

SZOLNOKI DÓZSA–BUDAPESTI HONVÉD SE 18–8 (6–2, 3–2, 5–1, 4–3)

Vízilabda Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Berki A., Pásztor A.

SZOLNOK: Bányai – Jansik D. 1, Nagy Á. 1, Szeghalmi 2, PIJETLOVICS 2, FILIPOVICS 3, Angyal 1. Csere: Kovács G., DRASOVICS 3, Teleki 1, Schmölcz, Dőry 2, KONARIK 2. Edző: Zsivko Gocics.

HONVÉD: Decker A. – Molnár G. 2, MANHERCZ Á. 2, Hosnyánszky 1, Simon R., Fejős, Kevi. Csere: Szirányi, Ekler 1, Decker Á., Gregor, TAPASZTÓ 1, Fekete B. 1. Edző: Szívós Márton

Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 9/3

Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1

További eredmények: OSC–Tatabánya 17–6, Ferencváros–Szentes 18–9, Kaposvár–BVSC 12–19, Vasas–Pécs 14–3, Eger–UVSE 9–13, Szeged–Debrecen 10–6, OSC–Tatabánya 17–6, KSI–Miskolc elhalasztva.

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. SZOLNOKI DÓZSA 67 pont. 2. OSC 64, 3. FTC 60, 4. Vasas 52, 5. BVSC 50, 6. Eger 37, 7. UVSE 36, 8. Honvéd 35 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad