Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Győzelemmel kezdtük a BVSC elleni párharcot

Posted on 2023 május 18.

Győzelemmel kezdtük a BVSC elleni párharcot

Csapatunk két góllal legyőzte a BVSC-t az OB I. 5. helyért vívott helyosztójának első meccsén.

Szolnoki Dózsa–BVSC-Zugló 9–7 (4–1, 1–2, 2–1, 2–3)

Vizilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Fodor R., Bereczki M.

SZOLNOK:  BÁNYAI – PETŐ A. 2, Pásztor M., Ágh, JANSIK D., KOVÁCS G. 4, Vismeg Zs. 1. Csere:  Szeghalmi 1, Schmölcz, Belényesi, Vámosi 1, Teleki, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

BVSC: Gyapjas V. – MÉSZÁROS M. 2,  Gál D., Szabó B., Batizi, GYÁRFÁS 3 ,  Csapó M. 1. Csere: GYÖRKE (kapus), Sziládi, Mészáros Cs., Kovács P., Tátrai D. , Nagy M. 1. Edző: Kemény Kristóf.

Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 14/5.

Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/1.

Kipontozódott: Gyárfás (24. p.), Tátrai D. (31. p.)

Úgy kezdett a szolnoki csapat a helyosztón, ahogy kell gyors és pontos játékkal három góllal elhúzott fővárosi vetélytársától. A vendégek az azonban Gyárfás Tamás három találatával hamar visszajöttek a meccsbe. Az első félidőt a nagy kedvvel és jól játszó Kovács Gergő (képünkön) pazar ejtése zárta, 5–3.

A fordulást követően is kontrolálta a játékot a Dózsa, majd 7–4-es állásnál Pásztor Mátyás elhibázott egy ötméterest, a BVSC pedig kapcsolt és felzárkózott egy gól távolságra. Bizony jókor jött a hazaiaknak Vismeg Zombor emberelőnyből elért találata. A hajrában ismét egy gólra csökkentették hátrányukat a fővárosiak. Sőt huszonöt másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattak. Minden mindegy alapon lehozták a kapust és így hét mezőnyemberrel rohamoztak, Nagy Márton azonban kapufát találta el, a kipattanót Bányai Márk kapus szerezte meg passzát pedig Kovács Gergő a félpályáról a BVSC üresen árválkodó kapujába lőtte, 9–7.

– Lehet mondani, hogy a Szolnok akarata érvényesült a találkozón – mondta Kemény Kristóf, a vendégek edzője. – A hazaiak kétszer is elhúztak három góllal, mi többször is visszajöttünk a meccsbe, de egyszer sem sikerült egyenlítenünk. Pénteken folytatjuk a párharcot, otthon nyerni akarunk.

Csapatunk edzője, Hangay Zoltán pedig ekképp nyilatkozott: –  A két csapat jól ismeri egymást, és ez meg is látszott a mérkőzésen. Nem kell túlragozni a történteket, vezetünk a párharcban, amelyet pénteken le akarunk zárni a fővárosban.

Ezzel az egyik fél második győzeleméig tartó párharcban 1–0-ra vezet a szolnoki csapat. A folytatás pénteken 18.30-tól a fővárosban.

További eredmények

Döntő: Ferencváros–OSC 9–8 (az állás: 1–0)

A 3. helyért: Bp. Honvéd–Vasas 6–8 (az állás: 1–1)

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad