Fő támogatóink:

Győzelemmel rajtoltunk Siracusában

2020 november 13.

Győzelemmel rajtoltunk Siracusában

A 2017-ben BL-győztes csapatunk, a Szolnoki Dózsa pénteken délután a francia Pays d’Aix ellen rajtolt a siracusai selejtezőben.

Tudni kell, hogy mindkét helyszínen két-két csoportban kerül sor a találkozókra, a vasárnapi zárónapon a négy csoportelső játszik a két kiadó főtáblás helyért. A Dózsa az A2-es alcsoportban szerepel a fentebb emlegetett francia csapat és a horvát Mladost Zagreb társaságában. A csoport negyedik tagja, a görög Idraikosz visszalépett a küzdelmektől, ezért ellenfelei játék nélkül kapják meg a három pontot 10–0-s gólkülönbséggel. Ezért szabadnapos volt csütörtökön a Dózsa, viszont lejátszották a Pays d’Aix–Mladost meccset, amit a horvát csapat 16–13-ra nyert meg.

A francia legénység nem érkezett könnyű ellenfélnek, hiszen soraikban délszláv légiósok játszanak. Mint ahogy várható volt, nagy csatát hozott a mérkőzés, a mieink 3–1-es vezetése után a franciák fordítottak 3–4-re. A zárófelvonás 8–8-as állásról indult, a szolnokiak végül Filipovics, Ko­na­rik és Drasovics találataival behúzták a meccset.

– A legfontosabb az, hogy megszereztük a három pontot – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője a vlv.hu-nak. – A játékkal nem vagyok elégedett, nagyon sok hibát követtünk el. Az akarat megvolt minden játékosban, az iram is rendben volt, csak egy kicsi koncentráció hiányzott bizonyos periódusokban. Fontos, hogy nyertünk, mostantól készülünk a Mladost elleni szombat este hat órakor kezdődő összecsapásra.

Szolnoki Dózsa–Pays d’Aix (francia) 11–9  (3–2, 2–2, 2–3, 4–2)

A szolnoki csapat gólszerzői: Filipoovics 5, Konarik 3, Drasovics 3

Fotó: Illyés Csaba
Forrás : Szoljon.hu

468 ad