Fő támogatóink:

Hamar eldöntöttük a meccset Szegeden

Posted on 2021 október 05.

Hamar eldöntöttük a meccset Szegeden

A harmadik fordulóból elhalasztott bajnoki meccset pótolt kedden kora délután a bajnoki címvédő csapatunk Szegeden.

A hétvégi Bajnokok Ligája selejtezőjére hangoló szolnoki legénység a kézsérülésből meggyógyuló, Nagy Ádám akciógóljával a második percben szerezte meg a vezetést. Jól védekezett a vendéggárda, elől pedig jó százalékkal célozták Szeghalmi Zsomborék a hazaiak kapuját. A második negyed ötödik percében Teleki András centerből elért találatával már 0–7-es állást mutatott a Tiszavirág Sportuszoda eredményjelzője. A következő percben Bóbis Botond ötméteresével szépítettek a hazaiak. A fordulást követően sem vett vissza a tempóból a szolnoki legénység, 3–12-állásról kezdődött a zárófelvonás. Nem lett kiütés a vége, egyrészt a szegediek nem adták fel és jócskán kozmetikáztak az eredményen, másrészt könnyelműsködött a szolnoki csapat. Tegyük hozzá, most még belefért, hiszen öt gólos győzelmet arattak Angyal Dánielék.

Kiss Csaba, a szegediek edzője azt mondta, a delmagyar.hu-nak : – Pontosan ugyanúgy éreztem a padon, mint az OSC elleni mérkőzésünkön. Gyámoltalanul kezdtünk, így kinyílt az olló a vendégek javára. Látszik, hogy mit szeretnénk elérni, az olyan labdabiztosság a célunk, mint amit a Szolnok mutatott be. Ezt minél hamarabb szeretnénk elérni. Ízelítőt kaptunk a modern vízilabdából, sajnálom, hogy nem tudtuk jobban megnehezíteni a dolgukat, de azért jó felkészülést biztosítottunk ellenfelünknek a Bajnokok Ligája-selejtezőre. Rengeteg energiát beletettek a játékosaim a meccsbe, de sajnos ez az eredményjelzőn nem látszik annyira, mint például a Szentes ellen.

A mieink edzője, Zsivko Gocics pedig ekképp nyilatkozott: – Hamar eldöntöttük a mérkőzést, három negyeden keresztül kiválóan játszottunk, szép gólokat lőttünk és jól védekeztünk. Már 12–3-ra is vezettünk. sajnos a záró játékrészben visszavettünk a tempóból , és sorra lőtték a gólokat a hazaiak. Mindez nem engedhető meg a jövőben, hiszen a hévégi BL-selejtezőkben a szegedieknél jóval erősebb állományú csapatokkal fogunk találkozni. Velük szemben végig koncentráltan. kell majd vízilabdáznunk, ha jó eredményeket akarunk elérni.

Szegedi VE–Szolnoki Dózsa 8–13 (0–3, 2–5, 1–4, 5–1)
Szeged, 100 néző. V.: Vogel, Kovács S.

Szeged: Gyapjas – Sánta 3, Kardos, Tóth Gy., Bóbis 2, Vékony, Lakatos S. 1. Csere: Molnár D. (kapus), Pörge, Baj, Horváth Zs. 1, Kürti, Boros T. 1, Hajdu A. Edző: Kiss Csaba.

Szolnok: Bányai – Nagy Á. 2, Milakovic 2, Angyal 2, Gbadamassi, Jansik D. 1, Zovic 1. Csere: Szeghalmi 2, Schmölcz 2, Pető A., Kovács G., Melkuhn, Teleki 1. Edző: Zsivko Gocics.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 5/4
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad