Fő támogatóink:

Három fronton is érdekelt lesz csapatunk

Posted on 2021 augusztus 12.

Három fronton is érdekelt lesz csapatunk

Munkába állt a bajnoki címvédő és Eurokupa-győztes Szolnoki Dózsa csapata. A felkészülésről és a várható programról Zsivko Gocics vezetőedzővel beszélgettünk.

Már egy hónap sincs hátra, és elindulnak a bajnoki küzdelmek az első osztályban, ezért teljes erővel alapoznak a szolnoki vízipólósok, akikre a bajnoki küzdelmek mellett Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-meccsek is várnak a következő szezonban.

– Egyelőre foghíjasan készülünk – mondta Gocics edző. – A válogatottal olimpiai bronzérmes Angyal Dani jól megérdemelt pihenőjét tölti, majd augusztus 30-án csatlakozik hozzánk. Konarik Ákos és Szeghalmi Zsombor pedig a juniorválogatottal készül a közelgő világversenyekre. A többiek szorgalmasan edzenek, egyelőre sok úszás és kondizás szerepel a programban. A folytatásban majd egyre több szerepet kap a labda, és lesznek tesztmeccseink is. Egyelőre ennyi, ki sem látszunk a munkából.

Ami biztos, hosszú lesz a következő szezon. Szeptember 8-án rajtol a tizennégy csapatos OB I.-es bajnokság, és a Dózsa a Debrecen ellen kezd. Azélvonalbeli küzdelmek­ben továbbra is oda-vissza ját­szanak egymással a felek. Azalapszakasz utolsó fordulóját április 9-én rendezik meg. A rájátszás azonban majd csak két hónappal később kezdődik, mert időközben május 13. és 29. között Japánban, pontosabban Fukuokában rendezik meg a világbajnokságot. A bajnoki folytatásról annyit, hogy a rájátszásban az 1–12. helyezett csapat vesz részt, a szokásos párosítás (1–4., 2–3. stb.) alapján az egyik fél hetedik pontjáig küzdenek egymással. A döntő az egyik fél második győzelméig tart, a bronzéremért páros mérkőzést játszanak. A Magyar Kupa pedig a nyolcaddöntővel indul szeptember 17. és 19. között, a Dózsa vetélytársa a Kaposvár lesz az oda-visszavágós párharcban. Végül és nem utolsósorban néhány szó a Bajnokok Ligájáról, amelynek a főtábláján ismét tizenhat gárda lesz érdekelt. A selejtezőket szeptember 24. és október 20. között rendezik. A főtáblán október 26-án lesz az első forduló. A fukuokai vb miatt a BL programja is módosul, a nyolcas döntőre június 30. és július 2. között kerül sor Belgrádban. Reméljük, hogy szolnoki részvétellel.

A Szolnoki Dózsa kerete

Játékosok: Angyal Dániel, Bányai Márk, Bilal Gbadamassi (holland), Gárdonyi András, Ivan Zovic (horvát), Jansik Dávid, Kristijan Milakovic (horvát), Konarik Ákos, Kovács Gergő, Melkuhn Brúnó, Nagy Ádám, Pető Attila, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Teleki András.

Vezetőedző: Zsivko Gocics. Edző: Hangay Zoltán, Vincze Gergő. Szakmai igazgató: Kovács István.

Forrás: Új Néplap

468 ad