Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Három kupameccs vár a mieinkre

Posted on 2023 szeptember 22.

Három kupameccs vár a mieinkre

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker a hétvégén a franciaországi Tourcoingban az Eurokupa selejtezőjében csobban medencébe.  A mienknek két francia és egy olasz együttessel kell megküzdenie a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikért.

A második számú európai klubtorna hétvégi selejtező tornáin a Szolnok Dózsa Praktiker mellett további négy magyar legénység száll medencébe.

Közülük a címvédő Vasas és a BVSC a B jelű négyesben a német Ludwigsburggal és a spanyol Mataróval harcol majd a továbbjutásért Ami óriási előny a magyar csapatok számára, hogy a tornát a BVSC Szőnyi uszodájában rendezik meg. A Bp. Honvédra és az OSC -re sem várnak világverő csapatok Athénban, ahol a  görög Panionios, a német Sharks Hannover és a spanyol Echeyde lesznek a vetélyársaik az E csoportban.

Bár sorsoláskor kiemelt volt a 2021-ben Eurokupa-győztes Szolnoki Dózsa, ennek ellenére nehéz csoportba kaptak besorolást Jannsik Dávidék, akik a házigazda Tourcoing mellett az ugyancsak francia  Pays d’Aix Natation, valamint  az olasz Pallanuoto Trieste ellen harcolhatják ki a főtáblára jutást.

Néhány esztendeje még egy kézlegyintéssel ellehetett intézni a francia klub csapatokat a nemzetközi vizeken, mostanság sokat változott a helyzet. Közülük a Marseille évek óta a Bajnokokok Ligájában szerepel, idén már a legjobb nyolc közé vágynak, épp ezért igazoltak két magyar világbajnokot, Angyal Dánielt és Manhercz Krisztiánt.  Az utóbbiak jó szereplése hatására a délszláv játékosokkal megspékelt Tourcoing indulhatott a BL-selejtezőjében, dubrovniki csoportban nem kis meglepetésre  10–5-re legyőzték  az OSC-t, ám a továbbjutásért vívott harcban simán, 17–8-ra kikaptak a horvát házigazdáktól.  Legismertebb játékosok, a szerb olimpia bajnok kapus, Braniszlav Mitrovics, aki tíz évig védett a magyar OB I.-ben, Egerben és tavaly az EK-győztes Vasasban. Hazájuk bajnokságában két meccset tudtak le idáig, előbb előbb idegenben a Pays d’Aix Natationt 16–9-re verték, majd a Sete elleni 16–10-es hazai győzelemmel hangoltak az EK-tornára.

Pays d’Aix nem ismeretlen a Dózsának egy éve a siracusai selejtezőben találkoztak a felek, ahol 11–7-re nyertek a mieink.  Ugyancsak jó ismerős az olasz Trieszt alakulata, amellyel az EK tavalyi negyedöntőjének oda-visszavágós csatájában mérkőzött a Dózsa. Az olaszok két egygólos (13–12, 11–10) győzelemmel jutottak a négy közé, ahol azonban alulmaradtak a szintén olasz Savonával szembeni párharcban.  Formájukról nem sokat tudni, mert a Serie A pontvadászata majd a jövő hétvégén indul.

A magyar élvonal viszont már túl van két fordulón, a Dózsa mindkét meccsét megnyerte előbb Szegeden 15–9-ra, majd a Tiszaligetben a Miskolccal  szemben 11–7-re nyertek. Péntektől viszont már nemzetközi szintéren akarnak helytállni a szolnokiak.

  • Felkészültünk, ami munkát elterveztünk azt elvégeztük – mondta honlapunknak Hangay Zoltán (képünkön), a mieink vezetőedzője. – Igyekeztünk feltérképezni vetélytársainkat. Közülük a Tourcoing letette névjegyét azzal, hogy ötgóllal legyőzte az OSC-t, állományukban a három francia vízipólós mellett délszláv és román légiósok szerepelnek. A Pays d’Aix és a Trieszt állománya nem sokban változott az elmúlt egy évben. Kőkemény, fizikális nagy csatákra számítunk mindhármuk ellen. Sajnos Kovács Gergő családi okok sajnos nem tathat velünk, de nélküle is ki akarjuk harcolni a továbbjutást.

Csapatunk programja

Péntek: Tourcoing–Szolnoki Dózsa Praktiker, 18.30
Szombat: Szolnoki Dózsa Praktiker–Trieszt, 16.30

Vasárnap: Szolnoki Dózsa Praktiker–Pays d’Aix, 14.45

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad