Fő támogatóink:

Háromgólos előnyt szerzett csapatunk

2021 április 25.

Háromgólos előnyt szerzett csapatunk

Az Eurokupa történetében másodszor rendeznek magyar döntőt, az elsőt még 1997-ben az Újpest nyerte a Fradi ellen. Most a Szolnoki Dózsa az OSC-vel csatázik a trófeáért, amelynek első meccsét a hazai medencében harcoló Tisza-parti gárda három góllal nyerte meg fővárosi vetélytársával szemben.

Mindössze 44 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor szolnoki részről Radomir Drasovics betalált a vendégek hálójába, de nem sokáig tartott a hazaiak öröme, hiszen Burián Gergely gyorsan kiegyenlítette az övéi hátrányát. Aztán Schmölcz Norman is betalált, de 2-1-es állást követően a fővárosiak percei következtek, Hárai Balázsék jobb százalékkal használták ki emberelőnyös helyzeteiket, mint az olykor kapkodó hazaiak. Többször is két góllal vezettek, igaz közben egy játékossal kevesebben lettek, Dala Döme addig erőlködött a szolnoki védők gyűrűjében, még kiharcolt magának egy végleges kiállítást.  A második negyedben Filip Filipovics is jelezte, hogy megérkezett a meccsbe, nagy gólt lőtt jobb felsőbe, fér perc múlva azonban az OSC-s Csacsovszky Erik már a második, csapata hetedik találatát jegyezte, 5-7. Filipovics egy pazar ejtéssel szépített majd Jansik Dávid gólja az egyenlítést jelentette a Dózsa számára a második negyed végén, 7-7.

A fordulást követően 8-8-as állásnál volt utoljára egyenlő az állás, majd Szeghalmi Zsombor  és Konarik Ákos találataira nem érkezett válasz, jobban védekezett a szolnoki csapat, mint azt megelőzve, és Nagy Viktor is bemutatott jó néhány bravúrt. Sőt a záró negyed végén Drasovics góljával 11-8-ra módosult az állás. Más fél perc alatt azonban két gólt rámoltak be a fővárosiak, szerencsére Szeghalmi gyorsan gólra váltott egy hazai előnyt, Burián azonban gyorsan válaszolt. A hajrában Nagy Viktor kapuja érintetlen maradt, Filipovics duplájával pedig 14-11 lett a végeredmény.

  • Fizikailag és mentálisan is nehéz mérkőzést vívtunk, szerencsére sikerült legyőznünk rendkívül erős ellenfelünket. Ez a háromgólos előny akár jelentős is lehet, de a visszavágón úgy kell medencébe ugranunk, mintha nulla nulla lenne az eredmény – mondta a lefújás után Szeghalmi Zsombor, a szolnokiak 18 esztendős szélsője.

SZOLNOKI DÓZSA–OSC ÚJBUDA 14–11 (2–3, 5–4, 3–1, 4–3)

Szolnok, Vízilabda Aréna, zárt kapuk mögött.

Vezette: Peris (horvát), Gomez (spanyol)
SZOLNOK: NAGY V. – Konarik 1, Drasovics 2, Jansik D. 1, PJIETLOVICS 1,  FILIPOVICS 5, Angyal. Csere: SZEGHALMI 2, Schmölcz 1, Nagy Á. 1, Kovács G., Teleki. Edző: Zsivko Gocics
OSC: Lévai – MANHERCZ K. 3, Salamon F. 1, Várnai, Hárai 1, ERDÉLYI 2, Burián 2. Csere: Sziládi, CSACSOVSZKY E. 2, Dala D., Tóth M., Bundschuh. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 16/7, ill. 17/6
Gól – kettős emberelőnyből: 2/2, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Angyal (26. p.), Bundschuh (28. p.), Drasovics (29. p.), Várnai (31. p.), Nagy Ádám (32. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Dala D. (5. p.)

Így látták a szakemberek a mérkőzést

Zsivko Gocics, a Szolnok edzője:  – Sok hibával játszott mindkét csapat, de kupadöntőben ez természetesnek mondható. Három góllal nyertünk, aminek nagyon örülünk, ám két hét múlva még vár ránk a visszavágó, azon a mérkőzésen is győzelemre törünk.

Varga Dániel, az OSC edzője: – Nagy meccset játszottunk a Szolnokkal, amely a rutinjával szerzett háromgólos előnyt a visszavágóra. Nem érheti szemrehányás a csapatomat, mert odaadóan játszott. Természetesen nincs még vége a döntőnek.

A visszavágót május 8-án rendezik a fővárosban.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad