Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Háromgólos győzelem Kaposváron

Posted on 2024 március 31.

Háromgólos győzelem Kaposváron

Az OB I. felsőházának 4. fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker 13–10-re nyert Kaposváron.

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa Praktiker 10–13 (2–3, 2–3, 2–4, 4–3)
Kaposvár, 200 néző. Vezette: Ercse N., Bereczki M.
SZOLNOK: BÁNYAI – KOVÁCS G. 5, Pásztor 2, JANSIK D. 2, Ágh, Szeghalmi, Vismeg Zs. Csere: PETŐ 3, , Vámosi 1, Teleki, Ionescu, Böröczky, Cseh A. Edző: Hangay Zoltán
Kaposvári gólszerzők: Berta 3, Dőry 2, Pellei 2, Kakstedter 1, Palatinus 1, Juhász-Szelei 1.

Gólemberelőnyből: 12/5, ill. 11/7
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Jansik Dávid nyitotta meg a gólok sorát, amire a hazaiak részéről Berta József válaszolt. A folytatásban Kovács Gergő és Pásztor Mátyás is betalált, innentől rendre két-három gól különbséggel vezetett a Dózsa. A fordulást követően Vámosi Bertold találatával 6–10-os állást mutatott az eredményjelző. A hazaiak azonban nem adták fel, hosszú hajrát nyitottak és három perccel a vége előtt 9–10-re zárkóztak fel. Ágh György ötméterest harcolt ki, amit Kovács Gergő értékesített, majd kisvártatva Pető Attila góljával eldöntötték a három pont sorsát a szolnokiak. Fontos meccset nyert csapatunk, amely egyrészt visszavágott ellenfelék a fájó őszi vereségért, másrészt életben tartotta elődöntős álmait.

A Kaposvár edzője, Surányi László azt mondta: – Jó mérkőzést játszottunk a Szolnokkal, amely akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Viszont a negyedik negyedben, amikor egy gólra feljöttünk, már nálunk volt a lélektani előny, így az is benne volt a mérkőzésben, hogy nyerünk. Sajnos kevesen voltunk és ifistákkal feltöltve a keretet nem lehet várni a csodát. Ennek ellenére azt látom, hogy megérkeztünk a felsőházba.
Hangay Zoltán pedig ekképp nyilatkozott: – Stresszhelyzetben voltunk az elmúlt napokban, mert szerettünk volna visszavágni a Kaposvárnak és megszerezni a három pontot, amivel még él a remény a négy közé jutásra. Úgy éreztem a meccs közben, hogy akár jobban szétnyithattuk volna az ollót, de sok helyzetet elhibáztunk. Ezen javítanunk kell, a jövőben nem szabad megengednünk az ellenfeleknek, hogy visszajöjjenek a meccsbe. 

A 4. forduló eredményei

Szombat: Szeged–Bp. Honvéd 8–10, Kaposvár–Szolnoki Dózsa Praktiker 10–13, FTC–OSC 20–5. Vasárnap: Vasas–BVSC, 19.00.

Az állás: 1. Ferencváros 33 pont, 2. BVSC 21, 3. Vasas 19, 4. Szolnoki Dózsa Praktiker 18, 5. OSC 16, 6. Bp. Honvéd 14, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0 pont.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad