Fő támogatóink:

Hatpontos meccs a fővárosban

2021 március 31.

Hatpontos meccs a fővárosban

Rangadó vár csapatunkra ma este fél nyolctól a fővárosban, amely OSC-Újbuda vendégeként,   a Nyéki Imre uszodában csobban medencébe.

Mindössze három pont választja el a feleket egymástól. Divatos szó, de igaz, hatpontos meccs lesz a fővárosban, hiszen a Dózsa sikere esetén megduplázódna a különbség, az OSC győzelme viszont pontegyenlőséget jelentene.
Az újbudai együttes 21 győzelmet számlál a bajnokságban, mellette a Vasassal döntetlent játszottak, míg Szolnokon 10–7-re kaptak ki. Az OSC-nél ugyebár Cseh Sándor szakmai tanácsadóként, Varga Dániel pedig vezetőedzőként dolgozik, a játékosállományból pedig Lévai Márton, Várnai Kristóf és Tóth Márton játszott rövidebb-hosszabb ideig Szolnokon.
– Nem tagadom, jólesik, amikor azt hallom, hogy csúcsrangadó a szerdai meccs, de én azért óvatosabban bánnék a jelzőkkel – nyilatkozta Varga Dániel az OSC hivatalos honlapján. – Örülünk, hogy tartjuk a lépést a Szolnokkal, de látni kell a jelenlegi realitásokat is, ráadásul ez a mérkőzés hiába komoly rangadó, olyan nagyon sok mindenről nem dönt a bajnokság alapszakaszában. Szemben a görögök elleni Eurokupa-meccsel! Nem is kérdés, hogy számunkra a Vouliagmeni elleni elődöntő a hét fő eseménye – szögezte le Varga Dani, akit néhány percre gondolkodóba ejtett a kérdés, hogy melyik a jobb csapat, a Szolnok vagy a Vouliagmeni.
– Nehéz őket összehasonlítani, egészen más játékot játszanak, mások a legfőbb stílusjegyeik, a taktikájuk, minden. Papíron azt mondanám, a Szolnok jobb csapat, de a Vouliagmeni pont az Eurokupa előző fordulójában ejtette ki azt a Mladost Zag­rebet, amely korábban a szolnokiakat verte ki. Nehéz kérdés, de azt mondom, a Szolnokot egy hajszállal erősebb csapatnak gondolom.
A szolnoki gárda sem panaszkodhat a tétlenségre, hiszen a ma esti rangadó után pénteken reggel már autóbuszra száll a társaság, és Belg­rád felé veszi az irányt, ahol szombaton a Crvena zvezda vendégei lesznek az Eurokupa elődöntőjének odavágóján.
– Készen állunk – jelentette ki Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – Nehéz sorozat vár ránk, de egyik csapatnak sem könnyű, amelyik jó eredményeket akar elérni, márpedig nekünk továbbra is nagy céljaink vannak. Természetesen előbb az OSC-vel szembeni bajnoki rangadóra fókuszálunk. Legutóbb tavaly októberben találkoztunk velük, akkor három góllal nyertünk, de abból az eredményből nem szabad komoly következtetést levonni, hiszen több mint öt hónapja játszottunk egymással. Ez egy másik összecsapás lesz, Varga Dani csapata is jó formában van, sorra nyeri a meccseit, hozzánk hasonlóan elődöntős az Eurokupában. Felkészültünk, mindenki egészséges, és várjuk a szerda esti kezdést.
Mai program: Szeged–Budapesti Honvéd, 11.30, KSI SE–UVSE, 12.45, Szentes–BVSC-Zugló, 19.00, Kaposvár–Tatabánya, Miskolc–Debreceni VSE, 19.30, OSC–SZOLNOKI DÓZSA, 19.30.Vasas–Eger, Ferencváros–PVSK, 20.00.

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. SZOLNOKI DÓZSA 67 pont. 2. OSC 64, 3. FTC 60, 4. Vasas 52, 5. BVSC 50, 6. Eger 37, 7. UVSE 36, 8. Honvéd 35 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad