Fő támogatóink:

Hatpontos meccset nyertünk

2019 november 20.

Hatpontos meccset nyertünk

Csapatunk, a Szolnoki Dózsa hazai medencében nagy csatában, 5–4-re legyőzte a horvát Jadran Split együttesét a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában az A-csoportban.

A keddi összecsapásnak az volt a tétje, hogy a csoportkör feléhez – 14 fordulót rendeznek – közeledve a hat pontjával negyedik, azaz továbbjutást érő helyen álló Szolnok lépéselőnybe tud-e kerülni a négy ponttal ötödik horvát együttessel szemben.

Zsivko Gocics csapata a kapus Nagy Viktor vezetésével egészen a zárónegyedig szinte tökéletesen védekezett, melynek köszönhetően 5–2-es hazai előnnyel indultak neki a felek az utolsó nyolc percnek. A Jadran a zárófelvonásban aztán egy gólra feljött, a Szolnok nem tudta idejekorán eldönteni az összecsapást, így az utolsó pillanatokig izgulnia kellett, de végül begyűjtötte a három pontot.

 – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert nagyon szívós csapat érkezett hozzánk. – értékelt Zsivko Gocics. – Az elején jól játszottunk, de ha kicsit higgadtabbak vagyunk, öt góllal is elhúzhattunk volna, és csaknem lezárhattuk volna a mérkőzést. A záró negyedben viszont sok lövést hibáztunk, ám szerencsére helyén volt a szívünk és a lelkünk. Nagyon fontos győzelmet szereztünk egy hatpontos mérkőzésen.

SZOLNOKI DÓZSA–JADRAN SPLIT (horvát) 5–4 (1–0, 2–1, 2–1, 0–2)
Vízilabda Aréna, 400
 néző. V: Haentschel (német), Teixido (spanyol)
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori, Jansik D. 1, G. Szubotics, D. PIJETLOVICS 1, V. Rasovics, ANGYAL 2. Csere: Lazics, Várnai, Szatmári, Szeghalmi 1, Dőry. Edző: Zsivko Gocics
SPLIT: ANIC – Vrdoljak, Delic, BUTIC 4, Duzevic, Viskovic, Borovcic-Kurir. Csere: Bego, Power, Condic Kadmenovic. Edző: Ivan Asic
Gól – emberelőnyből: 8/0, ill. 13/2
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/2
Kipontozódott: Borovcic-Kurir (27. p.), Power (30. p.)

További eredmények: Olympiakosz (görög)-Spandau 04 (német) 13-8
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-CNA Barceloneta (spanyol) 12-13
Jug Dubrovnik (horvát)-Sintez Kazany (orosz) 18-10

Az állás: 1. Olympiakosz 15 pont, 2. Jug 12, 3. Barceloneta 12, 4. Szolnok 9, 5. Jadran Split 4, 6. Kazany 3, 7. Spandau 2, 8. Herceg Novi 1 pont.

Forrás: nso.hu, mvlsz.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad