Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Helyt álltak a mieink lignanói tornán

Posted on 2024 július 05.

Helyt álltak a mieink lignanói tornán

Immár 16. alkalommal rendezték meg az olaszországi Lignanóban, a HaBaWaBa Kupa elnevezésű utánpótlástornát, amelyre 45 klub köztük a Szolnoki Dózsa U13-as korú legényége is meghívót kapott.

Mint azt Soltész Zoltántól a szolnoki gárda edzőjétől megtudtuk rendhagyó szabályokkal rendezték meg a hagyományos mérkőzéssorozatot. Többek között 5+1 játékosból állt egy csapat, amelyek 2×12 perces meccseket vívtak egymással, a 20 méter hosszú 15 méter széles pályán. Európa csaknem minden országából, sőt még az Amerikai Egyesült Államoktól is érkeztek együttesek a seregszemlére.

– Olasz, francia, svájci, román és magyar csapatokkal is összemértük erőnket – mondta a szakember lapunknak. –  Összesen 10 mérkőzést játszottunk az Arany-ágon, ahol a legerősebb csapatok vetélkedtek. Nyolc győzelemmel a legjobb 16-közé jutottunk, majd kikaptunk a Pécstől és a francia Monacótól. Végül a 9-12. helyen zártuk a világ egyik legrangosabb utánpótlás tornáját, amelyen Budapesti Honvéd fiataljai diadalmaskodtak, miután a fináléban legyőzték az olasz Catania legénységét. Még annyit, hogy a meccshegyek mellett tartalmas és élménydús kikapcsolódásra is jutott időnk az olasz tengerparti városban.

Csapatunk a következő összeállításban szerepelt a tornán:  Varga Ádám,  Tureczki Ádám, Jándi Zsombor, Ecseki Áron, Szűcs Nimród, Lukács Levente, Balogh Marcell, Török Benett, Török Levente, Ónodi Balázs, Samu Ernő, Mosonyi Levente, Nyemecz Milán, Szendrei Márk, Klárik Márió. Edzők: Soltész Zoltán, Szendrei Tamás.

Forrás: Új Néplap

468 ad