Fő támogatóink:

Herceg Noviban csapatunk

2019 október 18.

Herceg Noviban csapatunk

Immár a második forduló mérkőzéseit rendezik a Bajnokok Ligájában, csapatunk,  a Szolnoki Dózsa a Jadran Herceg Novi vendége lesz pénteken este az Adria-parti városban.

Egy kis visszatekintő: a montenegrói gárda szintén alanyi jogon jutott fel a főtáblára. Hazája sokszoros bajnokáról van szó, amely a Bajnokok Ligájában már a döntőben is szerepelt, méghozzá 2004-ben, amikor 7–6-ra kikapott a budapesti fináléban a Honvédtól. Érdekesség, hogy a Honvéd csapatánál akkor az a Kovács István volt a vezetőedző, aki évek óta a szolnokiak szakmai igazgatója. Visszatérve a Herceg Novira, két éve ugyancsak egy csoportban szerepeltek a Dózsával, mindkét meccset a mieink nyerték. A tavalyi évadban viszont lemaradtak a főtábláról, ugyanis a selejtezőben kikaptak a horvát Split gárdájától. Az Eurokupában viszont a fináléig meneteltek, az elődöntőben kettős győzelemmel búcsúztatták az OSC-t. A döntőben azonban alulmaradtak a francia Marseille-jel szemben. A mostani évad első körében hazai medencében játszva 12–7-es vereséget szenvedtek a Jug Dubrovnik legénységtől.
A Szolnoki Dózsa viszont jól rajtolt a BL-ben, hiszen hazai pályán játszva 13–10-re verte az orosz Szintez Kazany alakulatát. Most talán még keményebb erőpróba előtt állnak Zsivko Gocics vezetőedző tanítványai.
– Igyekeztünk jól kihasználni a bajnoki szünetet, gyakorlómeccset játszottunk a Péccsel, taktikáztunk, mentálisan is készültünk a folytatásra – nyilatkozta Zsivko Gocics. – Nehéz mérkőzésre számítunk a montenegrói válogatottakkal felálló csapat otthonában, mert egy kemény, hajtós társasággal fogunk találkozni, amely hazai pályán vereséggel kezdte a BL-sorozatot, nyilván javítani akarnak mérlegükön. Egy biztos, mindent megteszünk majd a győzelemért.
A Dózsa fiatalja, Szatmári Kristóf is nagy csatára számít első idegenbeli meccsükön.
– Két fontos győzelmet is arattunk az elmúlt időszakban, előbb nyertünk Miskolcon, majd a Kazanynál is jobbnak bizonyultunk – mondta a játékos. – A Herceg Novi otthonában is szeretnénk folytatni jó sorozatunkat. Becsületesen felkészültünk a mostani összecsapásra is. Kemény, brusztolós mérkőzésre számítunk, nem titkoljuk, meg akarjuk szerezni a három pontot.
A mérkőzést pénteken este hét órakor élőben közvetíti a Sport2 tévécsatorna.

Fotó: Illyés Csaba

Forrás: Ú Néplap, Szolnok

468 ad