Fő támogatóink:

Hibátlan a mérlegünk

Posted on 2020 december 06.

Hibátlan a mérlegünk

Mindhárom meccsét megnyerte csapatunk, a Szolnoki Dózsa az Eurokupa G jelű csoportjában, amelynek mérkőzéseit a Vízilabda Arénában rendezték meg, és ezzel magabiztosan jutott a nyolcaddöntőbe.

Emlékeztetőül a péntek esti nyitányon a Terrassa elleni találkozón végig a mieink vezettek, és  simán hat góllal nyertek a spanyol együttessel szemben. A szombati folytatásban második csoportmérkőzését is magabiztos nyerte a Dózsa, miután a francia Strasbourg-t múlta felül tíz góllal.

A vasárnapi zárómeccsen már csak hibátlan mérleg megőrzése volt a Dózsa célja, ami sikerült végig vezetve győzték le a görög Szmirnisz gárdáját.

– A fő célt a továbbjutást teljesítettük ráadásul a csoportelsőséget is megszereztük – mondta Zsivko Gocics (képünkön), a mieink edzője. – Nem könnyű három nap alatt három meccset is lejátszani, mindez fejben és fizikálisan is igénybe vett bennünket. Voltak kisebb hullámvölgyeink, de ezeket is elbírtuk. Kell még sok munka, de jó úton járunk.

Eredmények

Szolnoki Dózsa–Terrassa 20–14  (5–3, 6–4, 3–2, 6–5)

Gólszerzők: Filipovics 5, Szeghalmi, Pijetlovics, Nagy Á. 3-3, Konarik 2, Dőry, Jansik D., Drasovics, Kovács G., ill. Carrillo 3, Barroso, De Lera, Alarcon, Gutierrez 2-2,  Hernandez, Pericas, Chico.

Szolnoki Dózsa–Strasbourg 15–5 (2–1, 3–1, 5–2, 5–1)

Gólszerzők:Konarik 4, Filipovics 3, Jansik, Kovács G. 2-2, Dőry, Szeghalmi, Pijetlovics, Drasovics, ill. Chion, Cesca, Buha, Misics, Valentino.

Szolnoki Dózsa–Szmirnisz 13–11 (3–2, 3–2, 4–4, 3–3)

Gólszerzők: Filipovics 4, Szeghalmi, Nagy Á., Drasovics 2-2, Dőry, Pijetlovics, Kovács G., ill. Gunasz 4, Moskov 3, Papageorgiu, Dermicakisz, S. Mitrovics, Szolanakisz

A csoport végeredménye: 1. SZOLNOK 9 pont, 2. Strasbourg 6, Szmirnisz 3, 4. Terrassa 0 pont.

A további magyar csapatok közül az OSC és a BVSC is bejutott a nyolcadöntőbe, az Eger viszont nem. A következő egyenes kieséses kört február 27-én és március 6-án rendezik.

Fotó: Illyés Csaba
Forrás: Új Néplap,  Szoljon.hu

468 ad