Fő támogatóink:

Idén nem döntőzünk

2019 május 01.

Idén nem döntőzünk

Egyetlen góllal nyert az OSC a Szolnoki Dózsa elleni elődöntőben. A 11−10 azt jelenti, hogy idén a szolnoki csapat nélkül rendezik az OB 1 fináléját.

A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa 11-10 (2-2, 1-1, 3-3, 5-4)
Gólszerzők
: Hárai 3, Brguljan 3, Seman 2, Burián, Manhercz, Randjelovics, ill. Zalánki 2, Angyal 2, Szatmári 2, Alekszics 2, Lazics, Pethe

Korán ért a mérkőzés helyszínére a Szolnoki Dózsa, fél hat előtt néhány perccel a Nyéki Imre Uszoda még zárva volt. A meccsbe viszont az OSC érkezett meg hamarabb, hiszen Hárai duplájával az OSC meglépett. Vagy meglépni látszott. Ugyanis két előnyt kihasználva még a negyed vége előtt sikerült egyenlítenünk. És mivel a harmadik negyed első gólját Milan Aklekszics jegyezte− négy és fél perc telt el a második nyolcból már− nálunk volt az előny. Ezt pedig az OSC nem csak kiegyenlítette, hanem 6−4-re vezetett is. Innen azonban jött egy 3−0-s szolnoki etap, újfent mi álltunk jobban. Hetedik gólunk szerzője Angyal Dani volt, a kilencedik szolnoki találat büszke birtokosa pedig Szatmári Kristóf. 8−9 után azonban jött még egy 3−0-s szakasz, ezt viszont mi voltunk kénytelenek elszenvedni. Hárai Balázs egyszer, Drasko Brguljan kétszer „döfött tőrt belénk.” Idő már nem maradt az újabb fordulatra, hiszen Pethe István az utolsó másodpercben állította be a 11−10-es végeredményt.

Az OSC jutott elsőként a bajnoki döntőbe, lévén az alapszakaszban kétszer is le tudta győzni a Szolnoki Dózsát, így ma esti sikerével 9−0-ra nyerte a hetedik megszerzett pontig tartó párbajt.

Nyilván nem oszt és nem szoros az utólagos okoskodás, elmélkedés. De: nálunk ugye elég régóta hiányzik Kis Gábor és Andrija Prlainovics. Kettejük jelenléte alighanem hoz annyit a szolnoki konyhára, mint Hárai Balázs és Brguljan ténykedése az OSC javára. E két klasszis egyébként összesen hat gólt szerzett ma…

Hat éve a Szolnoki Dózsa minden fináléban ott volt, ezek felét meg is nyerte. Idén a bronzérem megszerzése lehet a cél és az azzal járó BL-indulás.

468 ad